Cine a spus că ai nevoie de un buget mare și o renovare ca la carte (cu multă mizerie și zgomot), ca să schimbi complet aspectul unei încăperi? Avem pentru tine 3 idei inedite care implică puțin efort din partea ta, dar care transformă orice spațiu! Suntem siguri că la finalul acestui articol, deja vei da prima ta comandă pentru materialele de care ai nevoie pentru a ajunge la un rezultat spectaculos. Hai să vedem despre ce e vorba!

Redecorează un perete al încăperii

Alege un singur perete pe care să îl pui în valoare fie printr-o culoare deosebită sau un tapet inedit, fie prin diverse elemente care atrag atenția. Poți opta pentru profile decorative polistiren, pentru oglinzi sau rame foto dispuse pe tot peretele, pentru obiecte de iluminat subtile, dar care creează un joc de lumini spectaculos, etc. Ai nevoie doar de multă creativitate pentru că variante accesibile ca preț și ușor de pus în aplicare există.

Joacă-te cu luminile din încăpere

Cele mai citite articole

Luminile au capacitatea de a transforma aspectul unei încăperi, așa că, de ce să nu profiți de această variantă ieftină pentru a atrage atenția asupra unei anumite zone? Spre exemplu, în baie poți scoate în evidență oglinda cu ajutorul luminilor, în living poți aduce un plus de originalitate cu o scafa led decorativă, în dormitor poți amplasa lumini lângă pat, în timp ce în birou poți scoate în evidență biblioteca cu o instalație cu lumini. Partea bună este că poți oricând redecora un spațiu cu ajutorul luminilor – trebuie doar să le schimbi locul și va părea că ai o încăpere complet diferită.

Schimbă textilele din încăpere

O altă modalitate de a schimba aspectul unei încăperi este prin intermediul textilelor. Schimbă draperia în culori neutre cu una colorată și deja vei avea impresia că ai intrat într-o altă cameră. Schimbă pernele decorative sau pătura de pe canapea, schimbă perdelele periodic. Sunt mici transformări de efect, care pot fi făcute extrem de rapid și care îți aduc exact ce îți dorești – impresia că ai un spațiu complet nou. Nu vei avea doar tu impresia asta, ci și fiecare musafir care îți va călca pragul.

Orice schimbare pe care o faci în locuința ta îți aduce o schimbare și în buna dispoziție. Dacă lucrezi de acasă și simți că ai nevoie de o transformare în birou pentru a avea mai multă inspirație, tot ce trebuie să faci este să te joci cu luminile sau cu decorațiunile și vei vedea că vei merge în fiecare dimineața cu un chef mai mare de lucru. Astfel de schimbări ne influențează viața, așa că, nu ezita să le faci atunci când simți că ai nevoie.

Cele mai citite articole