Planifici o călătorie lungă cu mașina în următoarea perioadă? Accesoriile auto potrivite asigură confort, siguranță și mobilitate pe întreaga durată a drumului pe care-l ai de parcurs. Așadar, pentru a te urca la volan lipsit de griji, prezența următoarelor soluții în mașina pe care o conduci este una deosebit de importantă.

1. Manometrul

Manometrul pentru verificarea presiunii din anvelope este un instrument esențial în timpul călătoriilor lungi, indiferent de setul cu care este echipat autoturismul respectiv: anvelope de iarnă, anvelope de vară, anvelope all season 205 55 r16 etc.

Importanța verificării regulate a presiunii anvelopelor nu poate fi subestimată, având în vedere faptul că pot fi astfel prevenite accidentele. În plus, contribuie la realizarea unei călătorii mult mai eficiente, din punct de vedere al consumului de combustibil.

În cazul în care valoarea presiunii din anvelope este mai mică decât cea recomandată de producător, acest lucru poate cauza o creștere a distanței de frânare, un nivel redus al manevrabilității, dar și un risc crescut de explozie. Dacă valoarea presiunii din anvelope depășește limita recomandată de producător, crește consumul mediu de combustibil, așadar, costul total al călătoriei. 

Cum utilizezi corect manometrul:

1. Asigură-te că anvelopele sunt reci, deoarece căldura duce la creșterea presiunii.

2. Înainte de a utiliza manometrul, îndepărtează capacul de la valvă de pe anvelopă.

3. Plasează manometrul pe valvă și asigură-te că este fixat bine.

4. Citește pe afișajul manometrului valoarea presiunii din anvelope.

5. Compară valorile respective cu valoarea recomandată de producătorul mașinii tale, ce poate fi găsită în manualul tehnic sau pe eticheta plasată pe ușa șoferului.

6. Dacă presiunea este prea mare, eliberează puțin aer și verifică din nou. Dacă presiunea este prea mică, umflă anvelopa până când atinge valoarea recomandată. 

2. Kitul de prim ajutor

Un kit de prim ajutor este deosebit de important în cazul unor accidente rutiere produse în timpul călătoriei cu mașina. Soluțiile din kitul de prim ajutor asigură asistență medicală în regim de urgență, până la sosirea echipelor de intervenție, aspect vital în anumite situații neprevăzute. De asemenea, sunt de mare ajutor în cazul altor probleme apărute pe drum: arsuri, tăieturi, alergii. 

Cele mai citite articole

Dintr-un kit de prim ajutor n-ar trebui să lipsească: 

  • pansamentele sterile pentru securizarea leziunilor deschise; 
  • plasturi de diferite dimensiuni și atele pentru imobilizarea membrelor; 
  • mănuși de unică folosință pentru reducerea riscului de infectare; 
  • soluții cu rol antiseptic pentru curățarea rănilor suferite; 
  • termometru, aparat de tensiune și pentru măsurarea glicemiei; 
  • foarfecă, ace de siguranță și pensetă etc.

Acest kit cu soluții de prim ajutor trebuie să fie ținut la îndemână, pentru un acces rapid la conținutul acestuia. Mai mult decât atât, trebuie păstrat într-un loc ferit de variațiile termice, ce ar putea afecta calitatea elementelor ce îl compun. Torpedoul mașinii, un spațiu pentru depozitare din portbagaj, sau din interiorul unei uși, sunt zonele utilizate frecvent pentru păstrarea sa. 

3. Soluțiile pentru detailing auto 

În cazul unei călătorii lungi cu mașina, un kit cu soluții pentru detailing auto poate fi la fel de important. Produsele specifice nu doar că asigură menținerea unui aspect plăcut, dar au și formule active, cu rol în protejarea diferitelor suprafețe interioare și exterioare. Așadar, comandă înainte de drum produse precum: șamponul auto, polishul auto sau ceara auto. 

Acestea ar fi doar câteva dintre soluțiile auto pentru detailing de care ai avea nevoie pe traseu, ce curăță și protejează atât vopseaua mașinii pe care o conduci, cât și alte materiale ale diferitelor elemente auto: cromul, pielea, sticla sau plasticul. În zilele cu soare puternic, ninsoare, furtuni, sau pe drumuri prăfuite, acțiunea acestora este una cât se poate de importantă.

Îți recomandăm să le utilizezi nu doar atunci când pleci la drum lung, ci și în timpul unei săptămâni obișnuite pe care o petreci în oraș. Pe termen lung, aplicarea acestor produse contribuie la menținerea unui preț ridicat de revânzare a mașinii. De asemenea, îmbunătățesc vizibilitatea și pot schimba aerul din interior, alături de un odorizant de mașină cu miros plăcut.  

Manometrul pentru verificarea presiunii din anvelope, kitul de prim ajutor și soluțiile pentru detailing îți permit să te bucuri de o experiență cât mai plăcută în spatele volanului, atunci când te afli cu mașina într-o călătorie de lungă durată. Ce alte accesorii auto consideri că sunt importante pentru un astfel de drum?

Cele mai citite articole