Dacă ești în căutarea unui job și observi că nu merge prea bine căutarea pe cont propriu, poate ar fi bine să apelezi la o agenție de recrutare care să te ajute și să te ghideze în tot acest proces. Activitatea unei firme de recrutare nu se rezumă doar la găsirea unor joburi potrivite pentru tine, ci te pot îndruma către domenii de activitate pe care poate nici nu le-ai luat în considerare până în acest moment. Au fost cazuri în care candidații au apelat la astfel de specialiști pentru găsirea unui job într-un domeniu și au ajuns să fie angajați și fericiți la un job dintr-o industrie total diferită.

Ce avantaje ai dacă lucrezi cu o agenție de recrutare?

O agenție de recrutare te ajută să te cunoști mai bine și să descoperi locuri de muncă care ți se potrivesc, în funcție de studiile pe care le ai, de experiență, dar și de așteptările pe care le ai de la viitorul job. Mai mult decât atât, un specialist te poate ajuta cum să te prezinți cât mai bine, astfel încât să ai șanse mai mari să prinzi job-ul pe care ți-l dorești – îți va oferi sfaturi importante despre cum ar trebui să arate CV-ul tău, despre cum ar trebui să te prezinți la interviu, cum să răspunzi la întrebări și cum să scoți în evidență calitățile și abilitățile potrivite. Avantajul cel mai mare este faptul că tu scapi de tot procesul de căutare a jobului potrivit pentru că agenția îți va prezenta joburile și companiile în care consideră că te poți integra cu succes.

Cum alegi o firmă de recrutare?

Cele mai citite articole

Există atât de multe firme de recrutare, încât poate fi destul de greu să decizi cu care dintre ele vrei să colaborezi. Iată câteva criterii pe care ar fi bine să le iei în considerare:

  • Experiență: cu siguranță îți dorești ca o firmă cu experiență să îți găsească următorul loc de muncă, așa că, nu ezita să cauți informații despre vechimea agenției cu care vrei să colaborezi și despre numărul de proiecte pe care le-au încheiat cu succes.
  • Recenziile candidaților: caută păreri ale candidaților care au colaborat cu agențiile pentru a vedea ce experiențe au avut – comunicarea cu angajații, perioada de timp în care candidații au găsit un job stabil, etc.
  • Flexibilitatea: alege o agenție de recrutare care ține cont de așteptările tale, de valori și de viziunea pe care o asupra viitorului job. Dacă observi că procesul nu este unul personalizat pe dorințele și aptitudinile tale, poate ar fi cazul să cauți o altă firmă de recrutare.

Acestea sunt cele mai importante 3 criterii de la care ar fi bine să nu te abați dacă vrei să găsești un job potrivit pentru tine. Seriozitatea, profesionalismul, modul de abordare, comunicarea deschisă și transparentă – sunt alte caracteristici pe care o agenție de recrutare ar trebui să le bifeze. Chiar dacă ești presat de timp și ai nevoie de un nou job cât mai repede, sfatul nostru este să nu tratezi alegerea firmei de recrutare într-un mod superficial dacă vrei să ai rezultate rapide.

Cele mai citite articole