Magic Zakynthos, sau așa cum îl știu italienii, Zante, a devenit o destinație turistică importantă în ultimii ani. Nu doar țărmul uluitor este cel ce atrage oamenii către această bijuterie grecească. Odată ce părăsiți plajele lungi cu nisip și porniți să explorați restul insulei, veți descoperi natura perfectă și satele rurale tradiționale. 

Fie că alegeți un zbor Timisoara Zakynthos sau București Zakynthos, accesul către această insulă de vis se face ușor cu avion direct.

Dacă sunteți în căutarea unei destinații de vară, iată de ce Zakynthos este locul unde trebuie să mergeți!

1) Peșteri albastre fascinante

Găsiți aceste atracții magnifice în partea de nord a insulei, sub Capul Skinari. Peșterile Albastre reprezintă unul dintre cele mai populare și mai promovate obiective din Zakynthos și le puteți vizita cu barca sau cu unul dintre numeroasele tururi organizate. 

Numele acestor peșteri se datorează reflexiilor speciale ale apei, deoarece diferite nuanțe de albastru se amestecă pe pereții albi ai golfurilor. Dacă sunteți pregătiți de aventură, între Agios Nikolaos și Capul Skinari există o moară veche de la care puteți coborî o sută de trepte pentru a ajunge în partea de coastă unde se află peșterile. 

În partea de jos a treptelor se află niște stânci albe, de unde puteți porni înot spre peșteri, dacă sunteți adepții scufundărilor. Excursiile cu barca către Peșterile Albastre încep de la plaja Makris Gialos, portul Agios Nikolaos și Capul Skinari.

2) Uluitoarea plajă Navagio 

Cele mai citite articole

Acesta este probabil primul lucru care îți vine în minte când cineva spune Zakynthos. Spectaculoasa plajă Navagio este simbolul acestei insule. Incredibila plajă cu pietriș alb și apă turcoaz au făcut din plaja Navagio una dintre cele mai frumoase și mai fotografiate plaje din lume. 

Cunoscută și sub numele de plaja Shipwreck, este accesibilă doar cu barca, dar cu siguranță merită tot efortul. Nu mulți oameni știu povestea din spatele acestui nume: epava, o barcă numită Panagiotis, a rămas blocată în apele puțin adânci ale plajei Naviago. Căpitanul navei a respins recent aceste afirmații și dă vina pe vremea rea ​​și o defecțiune mecanică a vasului. În orice caz, contrastul dintre nava ruginită și eșuată și frumusețea naturală uimitoare a plajei Navagio a făcut din aceasta un magnet turistic.

3) Laganas și Tsilivi

Laganas este cea mai aglomerată stațiune din Zakynthos și este populară atât în ​​rândul turiștilor tineri, cât și familiilor. Este situată în partea de sud a insulei și este cunoscută drept locul unde puteți vedea țestoasele Caretta-Caretta pe cale de dispariție și vă puteți bucura de o plajă de 9 km lungime.

Laganas face, de asemenea, parte din Parcul Național Maritim Zakynthos și este cel mai tare loc de cluburi din insulă. 

Tsilivi este un alt loc deosebit de pe insulă, cu o plajă superbă, unde se practică o varietate de sporturi nautice, viața de noapte este excelentă și peisajele uluitoare. Însorite, pline de viață și splendide – ambele locuri reprezintă niște embleme pentru Zakynthos.

4) Bucătărie locală delicioasă

În timp ce vă aflați în Zakynthos, este obligatoriu să gustați specialitățile tradiționale grecești. Produsele locale precum mierea, uleiul de măsline, brânza și iaurtul sunt baza oricărui fel de mâncare. Nu veți avea probleme să găsiți o tavernă cu delicatese precum iepurele umplut sau „spetsofai”, care merită cu siguranță să le gustați, fiind  considerate de mulți cele mai apetisante preparate culinare de pe insulă. Cu toate acestea, dacă doriți ceva mai „obișnuit”, încercați tzatziki, melitzanosalata și alte salate grecești. Unele dintre cele mai bune locuri pentru a lua masa de pe insulă sunt: ​​Patari, Akrotiri, Paporo, Casa Grecque, Mama’s Place, Mandarin, Porto Limnionas și Andreas.

Cele mai citite articole