Zilele perfecte încep cu o cafea irezistibilă dis-de-dimineață, conversațiile ca „între fete” sau, de ce nu, „ca între băieți” sunt mai bune atunci când sunt acompaniate de un espresso, un latte macchiato sau de un flat white, vacanțele pe litoral nu duc lipsă de frappe-urile fresh și răcoritoare, iar atunci când nu merge taskul de la muncă așa cum îți dorești, faci o pauză de cafea și o iei de la început!

Alege întotdeauna cafeaua de calitate, prăjită și măcinată cu grijă, pentru ca papilele tale gustative să se bucure în fiecare moment! Iată 3 secrete pentru prepararea unei cafele perfecte!

Metode pentru prepararea cafelei

Un criteriu important atunci când vrei să prepari o cafea savuroasă și aromată este modul pe care-l preferi atunci când faci cafeaua, mai ales dacă alegi tehnica tradițională, la ibric. Așadar, există:

  • cafeaua la nisip – este printre cele mai cunoscute și îndrăgite metode de preparare a cafelei. Vei avea nevoie de boabe de cafea proaspăt prăjite și măcinate, precum Tchibo Caffe Crema Vollmundig Beans 1 kg, deoarece îți va oferi întocmai gustul de care ai nevoie. Folosește un ibric de alamă în care pui apă caldă și îl așezi ulterior pe un pat de nisip într-un recipient termorezistent. Adaugă una sau două lingurițe de cafea. Când începe să fiarbă, pune imediat băutura într-o ceașcă pentru a păstra caimacul;
  • metoda turcească – este, de asemenea, o tehnică populară ce poate fi folosită cu orice cafea de calitate, precum Davidoff Cafe Rich Aroma 250 g. Pune într-un ibric apă rece, o lingura de cafea și un strop de zahăr, apoi amestecă până când acestea devin o pastă omogenă. Dă cafeaua în foc de 2-3 ori, apoi toarn-o în ceașca ta favorită;
  • metoda grecească – bucură-te de gustul autentic elen al cafelei cu metoda grecească: adaugă o lingură de cafea și o cană de apă, amestecă foarte bine, apoi ține băutura pe foc. Ia-o înainte de a da în clocot.

Aparatul folosit pentru prepararea cafelei

Cele mai citite articole

Un alt secret ce dă un gust aparte cafelei este întocmai aparatul pe care-l utilizezi pentru prepararea acesteia. Există:

  • cafetiera – ce oferă o aromă foarte apropiată de cafeaua făcută la ibric. Ele sunt ușor de utilizat, versatile și potrivite pentru cafeaua clasică la care poți adăuga tu ulterior, lapte, zahăr, miere sau alte condimente;
  • espressorul – îți va schimba ritualul dimineților și îți va pune la dispoziție o listă întreagă de băuturi calde pe care le poți încerca, de la espresso-ul clasic și până la Irish Coffee, Latte Macchiato, Flat White etc. Procesul de preparare este foarte rapid, iar băuturile conțin cu minim 15% mai puțină cofeină;
  • presa franceză – este un dispozitiv deosebit prin care poți separa cafeaua delicioasă de zaț. Se află sub forma unui recipient de diferite dimensiuni, cu un filtru cu piston în capac. Adaugi cafeaua măcinată, apă, apoi pui capacul și presezi cu ajutorul pistonului întreaga băutură. 

Tipul de cafea folosit

Cafelele Arabica și Robusta sunt cele mai cunoscute tipuri pe care le poți alege pentru băuturile savuroase din perioada dimineții și nu numai! Există câteva asemănări și diferențe deopotrivă care fac iubitorii de cafea să se împartă în două tabere. 

Cafeaua Arabica are un gust mai dulce și o concentrație de zahăr mai mare, are mai multe grăsimi și un nivel mai mic de cofeină. Pe de altă parte, cafeaua Robusta are un gust puternic, mai amar și mai aspru, conține mai multă cofeină și îți oferă un boost mai mare de energie!

Fie ea Davidoff, Lavazza, Tchibo, Eduscho, Compagnia Dell’Arabica, Jacobs sau alte branduri delicioase, cafeaua rămâne întotdeauna companionul perfect al dimineților și pentru celelalte momente speciale din viața ta. Încearcă sfaturile oferite și bucură-te de o cafea deosebită, așa cum meriți!

Cele mai citite articole