În lumea sportului, echipamentul corect joacă un rol esențial în performanța și siguranța fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă. Descoperă ce trebuie să cuprindă lista de cumpărături articole sportive și cum să te bucuri de cele mai bune accesorii pentru sporturile preferate, în condiții avantajoase de preț, cu achiziție în rate și dobândă zero* la mii de produse și accesorii pentru iubitorii de sport.

Echipament sportiv pentru jogging și alergare în aer liber

Alegerea corectă a încălțămintei de alergare este esențială pentru orice sportiv, fie că este vorba de un alergător amator sau unul profesionist. Încălțămintea potrivită trebuie să ofere o bună amortizare, să fie confortabilă și să se potrivească bine cu forma piciorului alergătorului. În plus, terenul pe care se aleargă este, de asemenea, un factor important de luat în considerare: pantofi cu talpă plată pentru alergat pe pistă, încălțăminte cu aderență sporită pentru trasee montane sau pe teren accidentat.

Îmbrăcămintea pentru alergare poate varia în funcție de vreme și condițiile de alergare. În zilele calde și însorite, tricourile tehnice din materiale care absorb transpirația sunt ideale, iar în zilele reci și umede, jachetele impermeabile și accesorii termice pot face diferența. În plus, nu trebuie să neglijezi nici colanții de alergare, care oferă suport muscular și îmbunătățesc circulația.

Accesoriile pentru alergare pot include bentițe pentru a ține transpirația departe de ochi, mănuși pentru a proteja mâinile în zilele reci, genunchiere pentru cei cu probleme la genunchi, brățări reflectorizante pentru siguranță în timpul alergării pe timp de noapte, ceasuri de alergare pentru monitorizarea performanței, centuri pentru numărul de alergare sau sticle de apă pentru hidratare.

Echipament sportiv pentru înot și sporturi nautice

Costumul de înot este piesa centrală a echipamentului de înot. Alegerea acestuia trebuie să țină cont de mai mulți factori: tipul de înot practicat (competitiv, recreativ, de fitness), sexul, talia și materialul costumului. De exemplu, pentru înotul competitiv, costumele cu o bună compresiune și cu o rezistență redusă la apă sunt de preferat. Statistic, costumele realizate din poliester sunt cele mai rezistente la clor și soare, oferind o durabilitate mai mare.

Ochelarii de înot sunt un alt element esențial al echipamentului de înot. Aceștia protejează ochii de clor și îmbunătățesc vizibilitatea sub apă. Alegerea ochelarilor de înot trebuie să țină cont de forma feței, gradul de confort, tipul lentilei (transparente sau colorate) și ajustabilitatea benzii. Se recomandă alegerea unor ochelari cu lentile anticeață și protecție UV, care oferă o vizibilitate bună în orice condiții.

Pentru surf îți trebuie costum de neopren, în special în ape reci, leash (șnur de siguranță) pentru a evita pierderea plăcii în apă și, bineînțeles, o placă de surf potrivită pentru nivelul tău de experiență în sporturi nautice. Dacă vrei să te perfecționezi în caiac-canoe, nu uita de vesta de salvare și de casca pentru protecția capului. La scufundări ai nevoie de costum de neopren, mască, tub de respirat, aletă. La echipamentul de scufundare adaugă și accesorii precum butelie de oxigen, manometru și computer de scufundare, cască de protecție și lanternă subacvatică.

Echipament sportiv pentru sporturile de iarnă

Cele mai citite articole

Alege echipamente potrivite pentru diferite tipuri de sporturi hibernale: schi, snowboard, patinaj, săniuș, hochei ș.a. De pildă, pentru schi sunt necesare schiuri, clăpari, bățuri și cască de protecție, în timp ce pentru patinaj echipamentul se rezumă la patine și echipament de protecție pentru genunchi și mâini. Pentru snowboarding ai nevoie de placă, legături, bocanci de snowboard, cască de protecție, ochelari de snowboard.

Siguranța și confortul sunt două aspecte esențiale în practicarea oricărui sport de iarnă. Alegerea echipamentului de protecție potrivit și a hainelor de iarnă adecvate poate preveni accidentele și poate asigura confortul în timpul practicării sporturilor de iarnă. Mănușile, cizmele de iarnă, căciulile și hainele termoizolante sunt esențiale pentru a proteja corpul de frig și umiditate.

Alege echipamentul potrivit, în funcție de specificul fiecărui sport, de condițiile meteorologice și de nivelul tău de pregătire. Optează pentru articole de calitate, fără să faci compromisuri. Ai posibilitatea să achiziționezi produsele preferate din magazine partenere Card Avantaj și să plătești în rate fără dobândă*, cu ajutorul cardului de cumpărături CardAvantaj. Află detalii despre ofertele disponibile atât în magazine fizice, cât și în magazine online, unde găsești toată gama de echipamente sportive. 

 *Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole