Siguranta este unul dintre elementele cheie ale piramidei lui Maslow, fiind una dintre nevoile umane de baza. Pentru ca locuintele sa fie sigure, iar persoanele care le folosesc sa fie protejate, exista cateva aspecte importante care trebuie avute in vedere. Afla care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le iei in calcul atunci cand vine vorba despre siguranta si securitatea complexurilor rezidentiale si care sunt masurile care pot fi adoptate.

Instalarea unor sisteme de supraveghere locale 

Un prim pas care poate fi facut, cel putin la nivel individual, consta in montarea unor camere de filmat pentru locuinte care sa ofere posibilitatea supravegherii zonelor in potential pericol. Camerele moderne de filmat ofera posibilitatea stocarii imaginilor pe servere externe, dar si conectarea la sisteme speciale de alarma care sa anunte eventualitatea unei posibile intruziuni. 

Camerele de filmat au o larga aplicativitate pentru ca ele pot fi folosite atat pentru a supraveghea eventuale cazuri de intruziune, dar si situatiile in care anumite persoane trec printr-o faza de verificare (cum ar fi, spre exemplu, cazul parintilor care vor sa isi supravegheze copiii). 

Unele modele de camere permit instalarea chiar si in zonele cu trafic, asa cum sunt zonele portilor, ale strazii sau ale scarii de bloc, iar acest lucru inseamna un plus de eficienta in a determina potentialii infractori sa isi abandoneze planurile. In unele situatii, mai putin faste, camerele video pot fi un real suport in identificarea raufacatorilor. 

Instalarea sistemelor de alarma

Pe langa instalarea unor camere de filmat, o solutie la fel de eficienta pentru asigurarea securitatii intr-un complex rezidential este montarea sistemelor de alarma pentru fiecare locuinta. Exista un numar foarte mare de firme care ofera servicii de paza si protectie, iar acest lucru este avantajos pentru ca stii ca te poti baza oricand pe serviciile pe care le ofera acestea. 

Cele mai citite articole

Sistemele de alarma sunt conectate la un panou aferent unui dispecerat, iar in momentul in care alarmele suna, acest lucru poate insemna un caz de efractie care trebuie verificat. In unele cazuri, verificarea se face telefonic, iar la nevoie, sunt trimise echipe speciale care sa intervina in locatie in vederea verificarii sigurantei persoanelor din interior. 

Montarea sistemului de iluminat exterior

O solutie pentru asigurarea securitatii pe timp de noapte consta in montarea panourilor de iluminat nocturn. Acestea pot fi dotate cu senzor de miscare, ceea ce inseamna ca se vor aprinde in momentul in care detecteaza animatie in proximitatea lor. Infractorii prefera, de cele mai multe ori, sa actioneaza noaptea, atunci cand nu pot fi vazuti. Din acest motiv, o solutie optima de preventie este sa instalezi diferite lampi care sa ajute la sporirea vizibilitatii.

Sistemele de iluminat pot fi completate de sisteme de supraveghere video, cu ajutorul carora sa poata fi inregistrate imaginile din exterior. Sistemul de aprindere a lampilor poate fi conectat si la un eventual buton de panica, prin intermediul carora sa poata fi solicitate ajutoare din partea autoritatilor.

Sisteme de tip videointerfon

Una dintre cele mai bune optiuni de pastrarea a securitatii este instalarea unui sistem video de acces in imobile. Acesta faciliteaza procesul de selectare a persoanelor care intra intr-un bloc de locuinte, astfel incat, chiar si de la cea mai mica suspiciune, accesul sa fie restrictionat.

Videointerfoanele sunt conectate la fiecare locuinta in parte, astfel ca proprietarul poate alege daca vrea sau nu sa deschida usa persoanelor care solicita acces. 

Siguranta este cu adevarat importanta pentru fiecare locuinta pentru ca este in natura noastra sa ne simtim protejati. Alegerea unor sisteme moderne care sa previna micile incidente este asadar imperios necesara, drept pentru care documentarea ar trebui sa primeze in acest caz. 

Cele mai citite articole