Conform ultimelor statistici, peste 86% din totalul populației globale deține un telefon inteligent. Asta înseamnă aproape 7 miliarde de oameni care folosesc un smartphone în viața de zi cu zi. E clar că orice am spune, în ziua de astăzi telefoanele mobile ne ocupă mare parte din timp și le folosim intens pentru diverse activități.

Bineînțeles că acest progres tehnologic de care beneficiem cu toții este un pas în față, însă în același timp este extrem de important să utilizăm tehnologia și implicit telefoanele mobile într-un mod cât mai constructiv. Majoritatea celor care dețin un smartphone îl folosesc pentru activități care nu le aduc aproape niciun beneficiu.

Din acest motiv, m-am gândit că ar fi util să-ți prezint în cadrul rândurilor următoare câteva dintre cele mai bune idei de utilizare a telefonului mobil într-un mod eficient și constructiv.

Trebuie să profiți la maxim de toate noile tehnologii, iar utilizarea smartphone-ului cu cap poate fi primul pas către îndeplinirea acestui obiectiv.

1. Activități de relaxare, divertisment și recreere online

Bineînțeles că, pe lângă sarcinile pe care le avem de îndeplinit la locul de muncă, la facultate sau la școală, cu toții avem nevoie și de timp liber în care să ne relaxăm, să ne distrăm și să ne reîncărcăm bateriile pentru următoarele activități importante pe care le avem de îndeplinit.

În acest sens, telefoanele mobile ne vin în ajutor în ziua de astăzi. Prin intermediul lor ai la dispoziție nenumărate variante de relaxare online, majoritatea dintre acestea fiind bineînțeles gratuite.

Totul ține doar de imaginația ta și de preferințele în materie de distracție și relaxare pe internet.

De exemplu, cu ajutorul unui smartphone și a unei conexiuni la internet poți urmări filme, te poți distra la casino online, poți juca diverse jocuri video, poți asculta muzică și multe altele.

În plus, există chiar și aplicații dedicate pentru Android și iOS pentru relaxare și combatere a plictiselii, care îți pot oferi fel și fel de idei interesante pe care să le pui în aplicare. În acest fel nu doar că poți găsi noi activități pe placul tău, însă nu te vei plictisi niciodată.

2. Activități de studiu și învățare a unor lucruri noi

Este extrem de util și benefic să îți folosești timpul liber petrecut pe telefonul mobil și pentru a te dezvolta pe plan personal. Internetul este astăzi o bibliotecă virtuală nesfârșită, în cadrul căreia informațiile se găsesc la tot pasul în doar câteva clipe.

În primul rând, prin intermediul telefonului tău și a unei conexiuni la internet poți găsi informații prețioase despre orice subiect te interesează.

Poți găsi chiar și cărți gratuite în format electronic pe care să le citești atunci când ai timp, chiar și în mod offline, asta bineînțeles pe lângă articolele, prezentările sau chiar tutorialele video de care poți beneficia.

În al doilea rând, dacă vrei cu adevărat să progresezi într-un anumit domeniu sau chiar să înveți lucruri noi, te poți înscrie la diverse cursuri pe internet, unele dintre ele fiind chiar gratuite.

Beneficiezi astfel de lecții predate sau prezentate de diverși profesori sau experți într-un anumit domeniu, la finalul cărora poți fi convins că vei avea numai de câștigat.

Partea bună este că toate aceste activități de studiu le poți realiza oricând dorești și oricând găsești timp pentru ele, deci nu există un program fix și nu va trebui să sacrifici alte activități din viața ta.

De asemenea, în ziua de astăzi chiar poți învăța orice îți dorești de pe internet, începând de la limbi străine (care reprezintă unele dintre cele mai căutate tipuri de cursuri online) și ajungând până la programare, marketing, gătit, cântat și orice alt lucru de care cineva poate fi interesat și pasionat.

3. Dezvoltă-ți propria afacere în mediul online

Cu ajutorul unui telefon mobil inteligent și eventual a unui laptop poți începe chiar de astăzi să pui bazele propriei tale afaceri în mediul online.

Acum este mai ușor ca niciodată să construiești un site, o aplicație sau un magazin pe internet, fiindcă ai la dispoziție nenumărate resurse și tutoriale și nu trebuie să ai niciun fel de experiență în programare, ci doar cunoștințe minime de IT.

Cele mai citite articole

O simplă idee la care poți apela, de exemplu, prin utilizarea exclusivă a telefonului tău mobil este crearea unui canal de YouTube, pe o nișă de care ești pasionat.

Poți începe un canal de vlog-uri sau poți apela la orice alt tip de videoclip interesant pe care să îl creezi tu.

Odată ce creațiile tale video vor ajunge suficient de cunoscute și apreciate, poți începe să-ți monetizezi canalul de YouTube și să câștigi bani pe baza vizualizărilor, dar și a eventualelor parteneriate cu diverse companii a căror produse le poți promova în clipurile tale.

De asemenea, dacă ai anumite abilități sau ești expert într-un anumit domeniu, îți poți pune la dispoziție serviciile și experiența prin intermediul platformelor online sau a propriului site. Poate fi vorba despre servicii de consultanță, de vânzarea unor anumite produse (cursuri, tutoriale etc.) și orice alt lucru de care utilizatorii internetului pot fi interesați.

Bineînțeles însă că poți apela la multe alte idei. După cum probabil știi deja, în afaceri totul ține de imaginația și de inventivitatea fiecăruia, pentru că în ziua de astăzi chiar poți câștiga bani din orice. Așadar, pune-ți mintea la contribuție și pune în aplicare cele mai bune idei personale.

4. Fă cumpărături online într-un mod inteligent și profitabil

Cu toții realizăm diverse cumpărături destul de des, iar în ziua de astăzi unele dintre cele mai bune oferte le vom găsi în mediul online, acolo unde mii de magazine se întrec în a pune la dispoziție cele mai bune prețuri și produse.

Bineînțeles că tu ca utilizator trebuie să profiți acest lucru, iar atunci când este mai avantajos să realizezi unele cumpărături direct de pe telefonul tău mobil.

În primul rând, cumpărăturile online pot fi mai avantajoase deoarece ai la dispoziție o gamă mult mai variată de produse, prin care poți naviga extrem de simplu și rapid.

Pe lângă faptul că poți compara caracteristicile acestora în câteva clipe, există și site-uri specializate care compară prețurile produselor și îți oferă cea mai ieftină alternativă. În acest mod, poți economisi pe termen lung destul de mulți bani.

În al doilea rând, un alt avantaj al cumpărăturilor de pe internet este faptul că poți citi recenzii reale ale oamenilor care au cumpărat deja acel produs sau serviciu.

De asemenea, dacă ești client fidel al unui anumit magazin online, vei primi în mod constant cupoane de reduceri, transport gratuit și multe alte beneficii.

Așadar, cumpărăturile pe internet nu sunt doar mult mai comode, mai relaxante și consumă mai puțin timp, ci se pot dovedi de multe ori și mai ieftine și avantajoase și poți găsi produse de cea mai bună calitate.

5. Planifică-ți următoarea vacanță

Atunci când vrei să mergi într-o vacanță, uneori nu este o idee tocmai potrivită să apelezi imediat la serviciile unei agenții de turism, deoarece poți ajunge să plătești o sumă mai mare decât dacă ți-ai organiza de unul singur întregul concediu.

Așadar, un alt lucru util pe care îl poți face cu ajutorul telefonului tău mobil este să îți planifici vacanța mult dorită. În primul rând, poți găsi pe internet o mulțime de site-uri și videoclipuri care îți vor prezenta destinații excelente de vacanță, unele dintre ele mai puțin cunoscute și pe care probabil nu le știai.

În al doilea rând, poți afla despre obiectivele turistice care merită vizitate, sfaturi de călătorie, cum să economisești bani, cum să găsești cazări și zboruri ieftine și multe altele.

Așadar, pe lângă faptul că poți economisi ceva bani, poți avea parte de și de o vacanță mai interesantă, grație tuturor acestor informații care sunt la doar un click distanță pe smartphone-ul tău.

În plus, dacă reușești să îți planifici din timp o vacanță, poți beneficia de cele mai bune oferte la cazări și transport, evitând astfel prețurile exagerate din vârf de sezon.

În final, sfatul meu este așadar să încerci întotdeauna să valorifici pe cât de mult posibil timpul petrecut pe telefonul tău mobil. Bineințeles că este de evitat statul ore în șir pe rețelele de socializare, fiindcă în ziua de astăzi acestea nu îți aduc niciun beneficiu, nici măcar relaxare în multe dintre situații.

Caută întotdeauna moduri utile în care să îți folosești timpul liber și vei vedea cât de mult se va schimba în bine viața ta, atât în ceea ce privește felul în care te vei simți, cât și modul de gândire.

Cele mai citite articole