Fotoliul de puf, cunoscut la nivel mondial sub numele de bean bag, devine din ce în ce mai popular în locuri precum camerele copiilor sau zonele de lounge din cadrul clădirilor de birouri.

Designul modern și jucăuș probabil te face să crezi că fotoliile cu puf au fost inventate destul de recent și sunt destinate exclusiv contextelor informale, precum locuri de joacă sau spații de relaxare. Ei, bine, ești pe cale să afli o mulțime de lucruri interesante despre aceste fotolii cool și versatile!

1. Fotoliul original bean bag a fost inventat în 1968

Da, simpaticul fotoliu există în casele oamenilor de cel puțin 53 de ani! El a fost inventat de trei designer italieni care doreau să revoluționeze felul în care oamenii privesc mobilierul din locuințele lor.

La vremea aceea, un „scaun fără formă” (numit, inițial, „sacco”) era o adevărată noutate, printre scaunele din lemn masiv, cu forme foarte bine definite și pline de personalitate. Cu toate acestea, ei au reușit să introduce noul model în magazine și, ulterior, în casele tuturor!

Aceiași trei designer sunt „vinovați” și pentru celebrele canapele în formă de buze și alte piese de mobilier îndrăznețe, dar care nu au rezistat în trenduri la fel de mult ca fotoliile bean bag.

2. Inițial, toate fotoliile cu puf erau confecționate din piele

Modelul inițial de fotoliu cu puf era făcut din piele naturală lucioasă de foarte bună calitate. Astfel, el se putea integra foarte ușor în casele oamenilor, îmbinându-se mai ușor cu designul interior din anii ’70.

Ulterior, inventatorii și-au dat seama că pielea se deteriora vizibil destul de rapid, așa că au început să experimenteze cu materiale diferite.

În prezent, dacă vrei un bean bag de la Fabricadepufi.ro, poți opta pentru materiale textile și ecologice, într-o gamă diversă de nuanțe. Astfel, poți integra perfect noul fotoliu în locuința ta, indiferent de stilul de design interior.

3. La început, fotoliul cu puf era în vogă mai ales printre rebeli, artiști și visători

Cele mai citite articole

La început, în anii ’70 și ’80, adepții mișcării hippie, rebelii și nonconformiștii adorau acest nou tip de fotoliu, alături de lămpile cu lavă.

Astăzi, poți găsi un fotoliu cu puf în camera celor mici, în dormitorul unui adolescent, pe terase și balcoane și chiar în corporații.

4. Fotoliul cu puf poate fi o achiziție extrem de bună pentru femeile însărcinate

Datorită versatilității sale, fotoliul bean bag poate fi utilizat de către oricine; atât de către copii, cât și de către adulți. În plus, acest tip de fotoliu poate fi o idee excelentă pentru femeile gravide, care doresc să își găsească locuri cât mai confortabile, pe măsură ce sarcina avansează.

Fotoliile cu puf sunt suficient de ferme pentru a susține corpul, dar destul de maleabile și de moi pentru a asigura o poziție confortabilă, mai ales atunci când burtica femeii însărcinate devine dificil de gestionat.

5. Fotoliul cu puf este, de fapt, foarte sigur pentru postură

De-a lungul timpului, au circulat zvonuri conform cărora un bean bag nu va susține niciodată o postură corectă, ci din contră, va cauza dureri la nivelul coloanei vertebrale sau articulațiilor.

De fapt, studiile arată că un astfel de fotoliu „îmbrățișează” tot corpul, în orice poziție ai sta, susținând foarte bine spatele, șoldurile, umerii și gâtul.

Așadar, dacă vrei să îți schimbi pentru câteva ore scaunul de birou cu ceva mai comod și mai informal, așează-te cu încredere pe un bean bag.

De asemenea, dacă vrei să amenajezi un loc pentru relaxare în casa ta sau la birou, câteva fotolii cu puf pot fi o alegere foarte bună. Poți alege materialul, forma și culoarea care te reprezintă, așa că nu vei fi limitat de doar câteva opțiuni.

Cele mai citite articole