În orașul tău există zeci sau chiar sute de locații care promit să îți îngrijească ireproșabil mașina, însă nu știi pe care să o alegi? A găsi un service auto de calitate poate fi dificil, mai ales atunci când nu ai nicio recomandare din partea unor persoane de încredere, care au testat serviciile înainte.

Ei, bine, trebuie să știi că există câteva semne că service-ul pe care l-ai găsit are angajați pasionați și pricepuți, care îți vor oferi o experiență plăcută și vor avea grijă desăvârșită de automobilul tău.

Iată cum îți poți da seama că un service auto este serios și profesionist!

1. Service-ul auto are toate autorizațiile necesare

Primul detaliu la care trebuie să fii atent este certificarea service-ului. Verifică siglele și autorizațiile, căci acestea ar trebui să fie afișate la vedere, în zona de primire a clienților.

Dacă vrei să te asiguri că service-ul este 100% sigur, poți merge direct la producătorul sau la dealerul auto. De exemplu, poți găsi un service auto pentru Ford sau alt brand, destinat în exclusivitate șoferilor care dețin marca respectivă de mașină.

Astfel, știi cu certitudine că angajații sunt instruiți să se descurce în orice situație pe care automobilul tău o prezintă, ei fiind specializați pe mecanismele și piesele specifice acestuia.

2. Angajații îți acordă atenție și îți detaliază procedurile necesare

Un alt semn că service-ul auto este unul serios îți poate fi oferit de interacțiunea ta cu angajații. Dacă aceștia te primesc cu interes, ascultă cu atenție problema pe care o întâmpini și îți oferă soluții potrivite, vei ști că service-ul este de calitate.

Un reprezentant al unui service auto de încredere îți va detalia procedurile pe care le consideră necesare în cazul mașinii tale, îți va explica tot ce vrei să știi și te va asigura că problema va fi rezolvată cu profesionalism.

3. Lista de prețuri este clară și afișată într-un loc vizibil

Cele mai citite articole

Cu siguranță, ai observat că unele service-uri auto au un aer foarte relaxat și îți dau impresia unei „afaceri de familie”, în care totul se întâmplă informal.

Chiar dacă acest lucru poate părea plăcut și îți poate oferi falsul sentiment de încredere, în spatele unui astfel de business se pot ascunde taxe suplimentare, tarife mari și neprecizate de la bun început.

De aceea, este recomandat să cauți cu privirea lista de prețuri sau să o soliciți de la angajații service-ului, înainte să lași automobilul pe mâna tehnicienilor.

4. Prețurile sunt corecte, iar service-ul folosește piese și ustensile de calitate

Multe service-uri auto care nu pun preț pe calitate încearcă să își atragă clienții cu tarife extrem de mici. Sigur, serviciile ieftine sunt tentante, mai ales atunci când alte locații propun tarife foarte mari, prin comparație.

Totuși, trebuie să ții cont că reparațiile serioase, efectuate cu ustensile și piese auto de cea mai bună calitate, pot fi destul de costisitoare.

Așadar, nu căuta cele mai mici prețuri, ci niște tarife corecte, în urma cărora vei putea fi sigur că automobilul tău a fost tratat cu responsabilitate și grijă.

5. Service-ul auto are recenzii bune

Când oamenii găsesc locuri și servicii de calitate, ei obișnuiesc să dea vestea mai departe. Astfel, dacă ești în căutarea unui service auto de încredere, fă puțin research înainte să apelezi la prima variantă care îți iese în cale.

Caută recenzii în mediul online, pe Google, forumuri de discuții auto sau grupuri de Facebook ale pasionaților de mașini. Vei descoperi că multe locații oferă servicii bune, în ciuda aparențelor, sau viceversa.

Acestea fiind spuse, înainte să îți lași automobilul la orice service auto, asigură-te că acesta îndeplinește condițiile minime de mai sus. Dacă este posibil, încearcă să obții recomandarea unui șofer care a întâmpinat probleme asemănătoare sau mergi direct la un service autorizat, deținut de producătorul autoturismului tău.

Cele mai citite articole