Sticla securizata este folosita intr-o mare varietate de proiecte, atat in locuinte cat si birouri. Desi stim ca sticla securizata este mai buna, multi oameni sunt de cele mai multe ori nesiguri cand vine vorba sa o aleaga. Iata 6 avantaje date de securizare sticla, proces care face acest material unul superior.

1. Mai sigura

Unul dintre cele mai evidente si apreciate beneficii ale sticlei securizate este siguranta sporita. Aceasta sticla este mai puternica, deci rezista la spargeri. Iar cand se sparge, sticla securizata  se fractureaza in cioburi foarte mici, inofensive, asigurand securitatea si siguranta persoanelor care pot veni in contact cu sticla. Este o diferenta uriasa fata de sticla obisnuita care se sparge in cioburi ascutite si periculoase, ce pot provoca taieturi profunde. Alegeti sticla securizata pentru a va mentine familia in siguranta si a preveni vatamarile grave care pot aparea atunci cand sticla se sparge.

2. Mai rezistenta

Sticla securizata nu este doar sigura cand se sparge, ci este si mai greu de spart. Un geam securizat poate rezista la impacturi, lovituri, zgarieturi, vant puternic si alte evenimente meteorologice. Rezistenta sa mecanica la indoire este de obicei de patru sau cinci ori mai mare decat a sticlei normale si de aceea este folosita in aplicatii unde se impune strangerea mecanica a diverselor piese metalice pe sticla. 

3. Rezistenta la zgarieturi 

Cele mai citite articole

Sticla securizata este ideala pentru usi rezidentiale si ferestre comerciale, pereti si usi despartitoare, deoarece este mai rezistenta la zgarieturi si la uzura. Folosind sticla securizata pentru usi de sticla, vitrine si ferestre acestea vor ramane impecabile pentru mai mult timp.

4. Rezistenta la caldura

Atunci cand o sticla obisnuita este expusa la o caldura extrema, sticla se poate spulbera, provocand dispersarea cioburilor periculoase. Procesul unic prin care trece sticla securizata in timpul productiei (produsa prin incalzirea sticlei la o temperatura de aproximativ 650 de grade Celsius, punct in care aceasta incepe sa se inmoaie) ii permite sa reziste chiar si la temperaturi ridicate. Acesta este unul dintre motivele pentru care este necesara sticla securizata in bai. 

5. Versatilitatea proiectarii

Datorita rezistentei, sticla securizata poate fi utilizata in multe aplicatii creative si unice. De exemplu, este potrivita pentru usi fara rame de la dus si alte structuri de sticla fara rame, precum pereti despartitori si usi comerciale. Acestea adauga un efect inovator si elegant atat spatiilor rezidentiale, cat si comerciale.

6. Optiuni de model

Sticla securizata este, de asemenea, disponibila intr-o serie de modele astfel incat se poate potrivi cu diverse stiluri arhitectonice si design interior. Exista sticla securizata cu model, mata, colorata sau gravata, astfel incat puteti da frau liber creativitatii.

Cele mai citite articole