Cumpărăturile online ne scutesc de efortul de a ne deplasa de la un magazin la altul. În plus, economisim și timp. Cu toate acestea trebuie să fii atent, mai ales când cumperi încălțăminte, pentru a nu ajunge în situația în care produsul achiziționat să nu se potrivească. 

Trebuie să ții seama de câteva lucruri, mai ales când cumperi încălțăminte pentru copii, dat fiind faptul că încălțămintea aleasă necorespunzător le poate deforma picioarele, sau le poate provoca răni. Așadar, iată ce greșeli poți face când cumperi încălțăminte online pentru copilul tău:

Nu cumperi încălțăminte de calitate pentru copilul tău 

Cel puțin în primii ani de viață, pantofii copilului trebuie să fie din piele de cea mai bună calitate, cu talpa moale la interior, iar la exterior, flexibilă. De asemenea, încălțămintea nu trebuie să fie grea, iar sistemul de închidere trebuie să fie ușor de folosit. 

Nu măsori corect piciorul copilului

Pune copilul cu piciorul gol pe o foaie de hârtie și măsoară câți centimetri sunt de la călcâi până la vârf. Este recomandat să măsori ambele picioare, pentru că de multe ori, unul dintre picioare este mai mare. Vei alege dimensiunea cea mai mare și este bine să alegi mărimea, în funcție de această măsurătoare.

Nu adaptezi numărul încălțămintei la sezon

Dacă vrei să cumperi încălțăminte pentru sezonul rece, ca de exemplu cizme de cauciuc pentru copii de la Epantofi, ține seama de faptul că cel mic poate purta o pereche de șosete mai groase, iar piciorul trebuie să stea comod.

Nu iei în considerare că piciorul copilului este mai lat

Cele mai citite articole

Așadar, este posibil ca încălțămintea să-l supere în părțile laterale. Îți poți da seama dacă alegerea este bună, numai dacă îl încalți cu pantofii noi și-l lași să stea un timp încălțat. Dacă după ce îl descalți, vei vedea pete roșii pe piele, înseamnă că piciorul nu a stat lejer în pantof.

Îi cumperi copilului pantofi mai mari

Este o greșeală frecventă pe care o poți face, în ideea că el crește repede. Însa, există riscul să-i deformezi mersul. De asemenea, copilul poate avea dureri de coloană, cu repercusiuni mai târziu. 

Nu cumperi de la magazinele online preferate

Dacă te tentează un produs de la un magazin de la care nu ai mai cumpărat nimic, verifică site-ul și află părerea celor care au comandat de pe site-ul respectiv. Vezi dacă produsele primite au fost de calitate sau dacă există nemulțumiri în ceea ce privește livrarea produselor.   

        Nu schimbi destul de des încălțămintea copilului

Ar trebui să faci asta cam o dată la 6 luni și ar trebui să aibă măcar două perechi pentru fiecare sezon, ca să le poată alterna, dat fiind faptul că micuții cresc repede, iar încălțămintea se poate uza din cauza purtării repetate în timpul diverselor activități, precum sporturile sau diferite jocuri.

Shoppingul online este întotdeauna la îndemână, dar trebuie să ai grijă ca încălțămintea să fie potrivită pentru cel mic.   

Cele mai citite articole