De la preparate pentru supa, tocanita de pui, la forme prajite sau pe gratar, puiul este un aliment popular care este gatit in mai multe moduri in fiecare gospodarie. Puiul este unul dintre cele mai apreciate alimente in randul oamenilor de toate varstele, din intreaga lume. Nu numai ca este o parte cruciala a diferitelor traditii culinare, dar este, de asemenea, extrem de hranitor si delicios la gust. Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate ale consumului de pui.
1 Ajuta la formarea muschilor
Puiul este una dintre cele mai bune surse non-vegetariene de proteine. Este carne slaba, ceea ce inseamna ca aceasta contine mai multa cantitate de proteine si o cantitate mai mica de grasime. Acest tip de carne se foloseste deseori la supe, salate, tocanita de pui sau ca gratar. O portie de 100 g de pui prajit va ofera 31g de proteine, ceea ce o face excelent pentru cei care doresc sa se ingroseze si sa construiasca muschii.
2 Mentine oasele sanatoase
In afara de proteine, puiul este bogat in mai multe minerale, precum fosforul si calciul, ceea ce ajuta la pastrarea oaselor in stare buna. De asemenea, are seleniu despre care se stie ca reduce riscul de artrita.
3 Amelioreaza stresul
Puiul are doi nutrienti excelenti pentru reducerea triptofanului si a vitaminei B5. Ambele au un efect calmant asupra corpului tau si acest lucru face ca puiul gatit la cuptor sau intr-o tocanita de pui sa fie o optiune excelenta dupa o zi stresanta. De asemenea, are un gust deosebit si asta se adauga proprietatilor care elibereaza stresul, provocand fericirea.
4 Reduce simptomele PMS
Cele mai citite articole
Magneziul, un nutrient prezent la pui ajuta la calmarea simptomelor sindromului pre-menstrual si combate diferitele schimbari de dispozitie pe care le poate experimenta o femeie in perioadele sale.
5 Ajuta la cresterea nivelului de testosteron
Barbatii ar trebui sa consume alimente bogate in zinc, deoarece ajuta la reglarea nivelului de testosteron, precum si la cresterea productiei de sperma.
6 Sporeste imunitatea
Supa de pui a fost folosita de mult timp ca remediu casnic pentru ameliorarea racelii, gripei si a altor infectii respiratorii obisnuite. Aburul fierbinte al supei de pui ajuta la limpezirea congestiei nazale si a gatului, in timp ce lichidul acopera gatul pentru a preveni invadarea microbilor pentru a provoca infectii. Un studiu care evalueaza acest efect a sugerat ca supa de pui inhiba migratia neutrofilelor, un tip de celule imune, prevenind astfel inflamatia in timpul infectiilor comune si stimuland imunitatea.
7 Promoveaza sanatatea inimii
Puiul, fiind bogat in vitamina B6, joaca un rol important in prevenirea atacului de cord. Vitamina B6 ajuta la scaderea nivelului de homocisteina, una dintre componentele cheie legate de un risc crescut de atac de cord. In plus, puiul este si o buna sursa de niacina care ajuta la scaderea colesterolului, un factor de risc pentru dezvoltarea bolilor de inima. Specialistii recomanda, de asemenea, consumul acestui tip de carne sub forma de supa sau tocanita de pui deoarece contine o cantitate mai mica de grasimi saturate si este, de asemenea, o buna sursa de acizi grasi omega-3 care prezinta efecte cardiovasculare benefice.