În ultimul deceniu, evoluția telefoniei mobile a cunoscut o transformare remarcabilă. Prin inovații, funcționalități de neimaginat în trecut și design-uri inedite, producătorii de top au reinventat modul în care comunicăm și interacționăm cu lumea digitală.

2014: iPhone 6 (Apple)

Lansat în 2014, iPhone 6 a reprezentat un salt major în designul celor de la Apple, având un ecran mai mare și margini rotunjite. Cu un chipset A8 mai rapid și o cameră îmbunătățită, acest model a fost o revelație pentru utilizatorii de smartphone-uri și a stabilit noi standarde în industrie. Acest model a introdus, de asemenea, Apple Pay, pemițându-le utilizatorilor să efectueze plăți sigure fără a folosi cardurile fizice.

2015: Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung a impresionat în 2015 cu designul curbat al Galaxy S6 Edge. Ecranul său care se întinde până pe marginile laterale, combinat cu o performanță superioară și o cameră excepțională, l-a transformat în favoritul anului. Designul său unic a fost atât de apreciat încât a primit premiul pentru cel mai bun design la premiile „Mobile World Congress” din acel an.

2016: Google Pixel

Google a intrat cu forță în joc în 2016 cu primul său smartphone, Pixel. Cu o integrare perfectă a software-ului și hardware-ului și o cameră considerată cea mai bună de pe piață la acel moment, Pixel a marcat un moment de cotitură pentru Google în domeniul telefoniei mobile. Una dintre caracteristicile sale distinctive a fost Asistentul Google, care a devenit rapid un ajutor indispensabil pentru un număr important de utilizatori.

2017: Samsung Galaxy S8

Samsung a revenit puternic în anul 2017 cu Galaxy S8. Având un design complet inovator, care a eliminat aproape complet marginile ecranului și un display Infinity impresionant, S8 a definit estetica smartphone-urilor moderne.

2018: Huawei P20 Pro

Cele mai citite articole

În anul 2018, Huawei a rupt barierele cu P20 Pro. Fiind primul telefon cu trei camere foto în spate, acest dispozitiv a oferit fotografii de calitate DSLR, ridicând din nou ștacheta în ceea ce privește calitatea fotografiilor în industria mobile.

2019: iPhone 11 Pro

În 2019, Apple a lansat iPhone 11 Pro, care a venit cu un set triplu de camere în spate, un mod de noapte impresionant și un procesor A13 Bionic ultra-rapid. Autonomia bateriei a fost, de asemenea, un punct forte, iPhone 11 Pro oferind până la 4 ore în plus față de modelul anterior, iPhone XS. Cu un echilibru perfect între performanță și eficiență, acest model a fost o alegere de top pentru mulți entuziaști.

2020: Samsung Galaxy Note 20 Ultra

2020 a fost anul în care Samsung Galaxy Note 20 Ultra a strălucit. Cu un ecran masiv, o baterie cu dotată cu o autonomie impresionantă și un S-Pen îmbunătățit, acest model a combinat puterea cu productivitatea, satisfăcând atât profesioniștii, cât și utilizatorii obișnuiți.

2021: OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro a surprins în 2021 cu performanța sa de top și calitatea camerei, dezvoltată în colaborare cu Hasselblad. Cu un display fluid și încărcare rapidă, OnePlus a consolidat poziția brandului ca un jucător major pe piața smartphone-urilor. Capacitatea de încărcare wireless de 50W a facilitat încărcarea completă a telefonului în doar 43 de minute.

2022: Sony Xperia 1 III

Sony, cu Xperia 1 III, a pus accentul pe o calitate vizuală excepțională în 2022. Ecranul 4K HDR OLED al telefonului, inspirat din tehnologia BRAVIA TV, a oferit detalii și culori de o claritate uluitoare. În plus, cu ajutorul sistemului audio Dolby Atmos, Xperia 1 III a reușit să recreeze experiența audio de la nivel de studio pe smartphone, făcând ca vizionarea filmelor și ascultarea muzicii să fie un adevărat deliciu.

2023: LG V70 ThinQ

Până în prezent, în 2023, LG V70 ThinQ a atras atenția cu ecranul său OLED imersiv și sistemul de sunet de înaltă fidelitate. Cu o rezistență sporită și funcții avansate de cameră, LG a făcut un pas major în competiția smartphone-urilor de vârf. O caracteristică remarcabilă a este modul său de fotografiere în condiții de lumină slabă, care permite captarea unor imagini clare, chiar și în condiții de întuneric aproape complet.

Cele mai citite articole