Alegerea extensiilor de gene îți poate transforma radical aspectul ochilor, oferind un efect de alungire și volum. Totuși, nu toată lumea poate utiliza aceste produse fără probleme. Un aspect esențial, dar adesea neglijat, este adezivul folosit pentru aplicarea extensiilor de gene. Acesta poate cauza reacții alergice cutanate care variază de la ușoare iritații la reacții severe. Astfel, iată cum poți identifica și evita potențialele reacții adverse cauzate de adezivul pentru extensii de gene.

Ce conține adezivul pentru extensii de gene?

Un lipici pentru gene false este un produs complex, conceput pentru a asigura o fixare durabilă. Principalele componente ale acestor adezivi includ:

 • Cianoacrilat, care este ingredientul activ principal, cunoscut pentru capacitatea sa de a forma legături puternice și rapide. Totuși, acesta este și principalul responsabil pentru multe reacții alergice.
 • Formaldehidă, care deși este utilizată în cantități foarte mici, poate provoca iritații și reacții alergice.
 • Latex, care poate declanșa reacții alergice severe la persoanele sensibile.
 • Stabilizatori și plastifianți, mai excat substanțe care sunt adăugate pentru a îmbunătăți textura și durabilitatea adezivului.

Aceste ingrediente pot fi problematice pentru anumite persoane, declanșând reacții alergice sau iritații ale pielii și ochilor. Cum îți dai seama dacă ai o astfel de reacție alergică? 

Identificarea alergiilor cutanate

Este crucial să recunoști simptomele unei reacții alergice pentru a putea lua măsurile necesare rapid. Simptomele pot include:

 • Roșeață și inflamație, care sunt semne comune ale unei reacții alergice și pot apărea la scurt timp după aplicarea adezivului.
 • Mâncărime și arsură, mai exact pielea din jurul ochilor poate deveni iritată și poate provoca mâncărime sau senzație de arsură.
 • Umflarea pleoapelor sau a zonei din jurul ochilor este un semn clar de reacție alergică.
 • Ochii pot începe să lăcrimeze excesiv în încercarea de a elimina substanța iritantă.
 • În cazurile severe, poate apărea eczema sau dermatită, manifestându-se prin piele uscată, crăpată și inflamată.

Cum să eviți reacțiile alergice?

Pentru a minimiza riscul de reacții alergice, este esențial să urmezi câțiva pași importanți și anume:

Alege un adeziv potrivit

Cele mai citite articole

Când alegi un adeziv pentru gene false, optează pentru produse hipoalergenice sau fără latex. Există pe piață adezivi special formulați pentru pielea sensibilă, care reduc riscul de iritații și alergii.

Efectuează un test de alergie

Înainte de a aplica adezivul pentru gene false, este recomandat să efectuezi un test de alergie. Aplică o cantitate mică de lipici pentru gene false pe partea interioară a antebrațului sau în spatele urechii și așteaptă 24 de ore pentru a observa dacă apar reacții adverse.

Consultă un specialist

Dacă ai avut reacții alergice în trecut sau ai o piele sensibilă, consultă un dermatolog sau un cosmetician specializat înainte de a utiliza adezivul pentru extensii de gene. Aceștia te pot sfătui cu privire la produsele cele mai potrivite pentru tine.

Evită expunerea prelungită

În cazul în care experimentezi disconfort după aplicarea extensiilor de gene, evită expunerea prelungită la adeziv. Îndepărtează imediat extensiile și curăță zona cu apă și săpun blând.

Tratarea reacțiilor alergice

Dacă, în ciuda tuturor precauțiilor, dezvolți o reacție alergică, este important să acționezi prompt pentru a minimiza disconfortul și complicațiile. Iată câteva măsuri de urgență:

 • Primul pas este să îndepărtezi imediat extensiile de gene și să cureți zona afectată. Folosește un demachiant blând, de preferat unul formulat special pentru ochi sensibili.
 • Aplicarea unor comprese reci pe zona afectată poate reduce inflamația și mâncărimea. 
 • Cremele cu hidrocortizon sau alte substanțe antiinflamatoare pot ajuta la reducerea inflamației și a iritației. Totuși, nu aplica astfel de creme pentru perioade lungi de timp fără consultarea unui medic.
 • Dacă simptomele persistă sau se agravează, consultă un medic sau un dermatolog. 

Adezivul pentru extensii de gene poate transforma aspectul ochilor, dar este foarte important să știi care sunt riscurile asociate cu utilizarea acestuia. Prin alegerea produselor potrivite, efectuarea testelor de alergie și consultarea specialiștilor, poți minimiza riscurile și te poți bucura de un aspect spectaculos în siguranță. 

Cele mai citite articole