Un cuptor pentru patiserie profesional de calitate va ușura categoric specialistului o bună calitate a produselor pe care le prepară.

TC Romania Crown Cool oferă celor interesați o mare selecție de echipamente de patiserie performante. Multe dintre acestea putând fi văzute online pe site-ul lor de prezentare.

Veți găsi aici, pe TC Romania Crown Cool, o serie de cuptoare patiserie având diferite capacități, cu unul sau mai multe compartimente de coacere, cu programare manuală sau digitală, cuptoare cu convecție sau cu aer forțat, precum și echipamente de încălzire a produselor gata preparate de tip cuptor.

Caracteristicile speciale ale unui cuptor de patiserie

Principala diferență este aceea că un cuptor de patiserie trebuie să aibă întotdeauna o foarte bună ventilare, alături de faptul că trebuie să fie extrem de robust. Adică să fie realizat din niște materiale deosebite din punct de vedere calitativ și să aibă o ergonomie specifică care să îi permită să reziste la o funcționare intensivă, deoarece, de regulă într-un astfel de cuptor se gătesc volume mari de preparate.

Productivitatea muncii este un criteriu deosebit de important, în special dacă este vorba de o unitate fast food cu un număr mare de consumatori pe unitatea de timp.

Un astfel de cuptor de patiserie modern are de regulă o dimensiune mai mare, compartimentul generos e împărțit pe mai multe etaje. Cu ajutorul acestora se pot realiza o cantitate mare de preparate de patiserie, inclusiv fursecuri, biscuiți etc.

Gradul de ventilare a aerului cald, durata de funcționare în funcție de produsele ce se prepară, nivelul de umiditatea, totul este reglabil la aceste echipamente (de regulă automat, în cazul cuptoarelor de patiserie de ultimă generație).

Înainte de a alege un anumit model de cuptor de patiserie profesional, maestrul patiser trebuie să știe cu claritate ce tip de produse va pregăti în viitorul apropiat cu ajutorul lui, deoarece în funcție de acest răspuns se va face și alegerea tipului de echipament de copt.

Astfel, pentru preparatele care trebuie să fie crocante cuptorul de convecție are un stil mai tradițional.

La unele rețete, e suficientă căldura ce provine din partea superioară și inferioară a cuptorului datorită unor rezistențe electrice speciale care sunt incluse în plafon și în suprafața inferioară a compartimentului de coacere, în timp ce într-un cuptor cu abur combinat, în afară de faptul că se menține constantă căldura, umiditatea împiedică uscarea produselor gastronomice pusă la copt.

Cele mai citite articole

În patiserie, acesta al doilea tip de cuptor cel mai folosit, deoarece el reușește să dea produselor la exterior o crustă foarte frumoasă crocantă, în timp ce în miezul preparatului rămâne fraged. Gândiți-vă, de exemplu, la brioșe.

Cuptorul cu aburi este dintr-un anumit punct de vedere asemănător unui cuptor cu microunde deoarece nu se amestecă aromele, gustul și nici nutrienții.

Un asemenea tip de echipament putând chiar reîncălzi și dezgheța anumite preparate.

TC Romania Crown Cool – furnizorul cel mai bun de cuptoare patiserie moderne

Per total, indiferent de alegerea pe care o veți face, dacă veți alege să colaborați cu profesioniștii de la TC Romania Crown Cool o să puteți să vă dotați unitatea cu echipamente profesionale pentru patiserie de ultimă generație care vă vor permite obținerea profitului scontat în 2020.

Un cuptor de patiserie cu un design compact va fi aliatul excelent pentru unitățile unde spațiul este redus, indiferent că vorbim de patiserii sau brutării pentru coacerea sau reîncălzirea anumitor preparate.

Acest tip de cuptor va fi alegerea excelentă cu atât mai mult cu cât va avea un consum redus de energie datorită faptului că permite o gătire personalizată în funcție de rețetele ce se pregătesc în el.

Se știe că întotdeauna cuptorul este cel mai important element în dotarea unei brutării, patiserii, de aceea este foarte important să se facă încă de la bun început alegerea corectă.

Cuptorul ventilat este foarte apreciat în lumea profesioniștilor printre marii brutari, patiseri și chiar bucătari, deoarece căldura este distribuită în mod omogen, continuu, așa încât gătirea este uniformă și mai rapidă decât la un cuptor clasic.

Chiar dacă sunteți începători, utilizând un astfel de cuptor puteți realiza rețete speciale, inclusiv să concepeți noi rețete de produse, să îmbunătățiți oferta pe care o veți oferi consumatorilor dumneavoastră și astfel să-i fidelizați.

Contactați specialiștii TC Romania Crown Cool pentru detalii cu privire la cuptoarele de patiserie și pentru comenzi!

Cele mai citite articole