A apela la serviciile pe care le ofera o frizerie pisici nu este  rusine sau un lux, ci mai degraba o necesitate, indeosebi daca este vorba despre o pisica cu par lung cum este pisica birmaneza. Pisicile cu par lung sunt dragalase si elegante, indiferent de culoarea lor si de rasa de care apartin, insa sunt si destul de dificil de ingrijit. Pe cat de placute sunt la atingere, pe atat de multa munca este nevoie sa depuna stapanii lor pentru a le mentine blana moale si matasosa. Pisicile cu par lung, inclusiv reprezentantele rasei Birmaneza necesita prezentarea periodica la o frizerie felina pentru o ingrijire corespunzatoare.

Perierea pisicii birmaneze si necesitatea prezentarii periodice la o frizerie pisici

Indiferent ca este sau nu in perioada de naparlire, pisica cu par lung ce apartine rasei birmaneza trebuie periata cu o perie speciala achizitonata de la pet-shop de trei ori pe saptamana cel putin, pentru a indeparta excesul de blana si firele care stau sa cada. Perierea se poate realiza oriunde si oricand, cu conditia ca felina sa fie asezata pe o paturica sau pe un prosop care sa fie folosit/a doar in acest scop.

Inainte de a se prezenta intr-o frizerie pisici cu cel mai mandru si mai blanos membru al familiei, proprietarii trebuie sa se asigure ca au facut tot ceea ce era necesar pentru a o ingriji. Perierea pisicii se incepe prin mangaierea acesteia, astfel incat aceasta sa se relaxeze. Apoi se intervine cu peria propriu-zisa, nu foarte tare, pentru ca proprietarii risca sa supere pisica, sa o irite si aceasta sa nu mai suporte deloc perierea.

Cele mai citite articole

De fapt, perierea pisicii se desfasoara intocmai unui masaj fin, unui rasfat total. Pisica trebuie sa se relaxeze si sa stea cuminte la periere, sa se obisnuiasca cu acest proces si sa il accepte usor. Perierea pisicii asigura ingrijirea necesara si evitarea formarii ghemotoacelor de blana incalcite.

Spalarea si tundere pisicii birmaneze – la ce interval de timp sunt necesare?

Spalarea blanei pisicii birmaneze este foarte importanta. In timpul imbaierii, pisica pierde firele de par care sunt in esces si care trebuie sa cada dintr-un moment in altul. Baia pisicii birmaneze se face o data la cel putin doua saptamani cu apa calda, sampon special pentru pisici si un prosop curat care va fi folosit numai in acest scop.

Tunderea pisicii birmaneze este necesara cel putin de doua ori pe an, de preferat la o frizerie felina si canina sau intr-un cabinet veterinar, in caz contrar proprietarii risca sa nu reuseasca o tunsoare adecvata. Pisica birmaneza cu blana lunga si mai mereu incalcita nu va mai fi eleganta, delicata si nu va mai reprezenta un companion rafinat, asa cum si-l doresc de la bun inceput proprietarii. Tunsul previne foarte multe probleme si descopera prezenta leziunilor, dar si a parazitilor si daunatorilor.

Se recomanda ca prima vizita la frizeria felina sa fie efectuata in primele luni de viata, astfel incat pisica sa se obisnuiasca atat cu galagia, cat si cu procedurile din salonul de cosmetica felina, iar vizitele ulterioare sa nu mai fie atat de stresante.

Cele mai citite articole