Baia marocana este una dintre cele mai importante tendinte in aceasta zona a casei. Dupa multi ani de dominatie a minimalismului auster, scandinav in tendintele designului interior, a sosit momentul pentru ceva viu colorat si ornamentat – o  baie marocana este o idee excelenta –  indiferent de decorul actual al baii, se pot introduce in interior cateva elemente care il vor insufleti si il vor face unic.

Gresie cu modele marocane

Farmecul interioarelor in acest stil consta, printre altele, in diferentierea semnificativa intre interioare. Ar fi dificil de reprodus un design inspirational 1: 1, mai ales ca exista o multime de optiuni variabile. Aranjamentele cu participarea faimoaselor placi cu modele marocane surprind prin ingeniozitate si simplitate in acelasi timp. 

Ele difera semnificativ de cele obisnuite din Europa, care sunt de obicei placi dreptunghiulare sau patrate. Au adesea forme interesante, neregulate, modele abstracte, simetrice sau asimetrice si culori frumoase. Desigur, nu toate vin in forme neobisnuite – marea majoritate a celor moderne au o forma usor de aranjat, dar sunt acoperite in intregime cu modele.

Mobilier de baie

Baia nu inseamna doar o cada, o toaleta sau o gresie artistica. De obicei, exista si locuri pentru depozitarea cosmeticelor si a diversilor detergenti, precum si a accesoriilor necesare in baie (cum ar fi o periuta de dinti sau prosoape). 

Este intotdeauna o idee buna sa se foloseasca lemn sau rachita – bineinteles, tratate corespunzator in cazul contactului cu umezeala. O solutie inovatoare care se refera la traditie sunt rafturile sculptate in perete, de exemplu acoperite cu beton arhitectural. Functional, usor de curatat si eficient!

Lavoar marocan

Cele mai citite articole

Un element obligatoriu al echipamentului de baie – chiuveta – nu trebuie sa fie simpla si plictisitoare. In baile marocane, se va gasi adesea o chiuveta in forma de bol, care este si in prezent o solutie in tendinte. Se pot gasi atat versiuni simple, cat si bogat decorate – cu modele de marmura sau ornamente abstracte. 

Accesorii in stil marocan

Pentru a incalzi interiorul si a-i conferi un caracter confortabil, diverse accesorii in stil marocan vor fi utile. Cateva textile sunt intotdeauna o solutie buna, asa ca se poate testa un covor moale cu modele marocane. 

Va functiona de minune atunci cand se paraseste cabina de dus  sau cada – contactul piciorului gol cu ​​placile reci este cu siguranta mai putin placut intr-un astfel de moment. O oglinda intr-un cadru artistic, conform stilului traditional marocan, va fi de asemenea utila ca decor practic.

Daca exista suficient spatiu, se pot amplasa plante in ghivece mari, (de exemplu plante naturale daca se poate asigura lumina soarelui sau plante artificiale daca nu exista fereastra in baie). In apropierea cazii sau a dusului, se pot aseza vase traditionale de lut, a caror forma aduc aminte de clima marocana.

Stilul marocan in baie si-a gasit locul in cataloagele de design interior, precum si in apartamentele europene. Se asociaza cu partile insorite, cu arta populara, dar si cu saloanele SPA de lux (alaturi de ritualul de frumusete marocan). Oricine isi poate crea propria zona de relaxare si micile placeri de zi cu zi, amenajandu-si baia cu accente marocane.

Cele mai citite articole