Intr-un prezent in care oamenii sunt din ce in ce mai singuri din cauza faptului ca se lasa prinsi in goana dupa bani, anxietatea este una dintre cele mai frecvente boli care pune stapanire atat pe adolescenti, cat si pe adulti. Persoanele care isi doresc sa se protejeze din punct de vedere al sanatatii trebuie sa stie care sunt anxietate simptome pe care trebuie sa le aiba in vedere, pentru ca in situatia in care se confrunta cu ele, sa stie ce au de facut!

Grijile excesive

Este natural ca oamenii sa se gandeasca la sarcinile pe care le au de facut sau la facturile care trebuie platite la finalul lunii, insa atunci cand grijile devin extrem de intense pana la excesive, indivizii trebuie sa faca un pas inapoi si sa isi puna un semn de intrebare in privinta sanatatii lor mentale. Medicii de specialitate sustin faptul ca unul dintre primele semne care poate indica instalarea anxietatii in organism din toate punctele de vedere este reprezentat de prezenta constanta a grijilor in viata indivizilor.

Anxietate simptome: probleme de somn

Cand vine vorba despre anxietate simptome, adolescentii si adultii trebuie sa mai stie ca problemele de somn pot reprezenta si ele semne al tulburarii psihice. Potrivit studiilor de specialitate, cei care adorm foarte greu sau dorm rau in timpul noptii si se trezesc mult mai obositi decat erau seara sunt predispusi la dezvoltarea anxietatii. Atunci cand oamenii se confrunta cu astfel de situatii in mod constant, ajung sa stea trezi nopti intregi si sunt extrem de agitati trebuie sa consulte cat mai repede un medic pentru a descoperi cauza problemelor de odihna pe care le au.

Cele mai citite articole

Tensiunea musculara

Anxietatea nu se manifesta doar la nivel psihic, ci si la nivel fizic. De exemplu, persoanele care se confrunta cu tensiune musculara intensa pot suferi de tulburari grave, care trebuie tratate cu maxima seriozitate. Este vorba despre un simptom persistent, cu care oamenii pot trai chiar si cativa ani daca nu ii acorda o atentie deosebita. De cele mai multe ori, ei pun tensiunile musculare pe seama oboselii sau pe seama sedentarismului. Cu ajutorul unor exercitii fizice regulate, oricine isi poate recastiga starea de bine intr-un timp foarte scurt.

Problemele digestive

Atunci cand indivizii simt temeri irationale sau au mult prea multe griji decat ar trebui, nu mai au capacitatea de a se bucura de o digestie normala, indiferent de cat de sanatos ar manca. Organismul simte foarte repede tot ce intampla in mintea adolescentilor si a adultilor, impiedicand adesea functiile vitale care conduc la o digestie normala. Sindromul instestinului iritabil este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate pe care le au persoanele anxioase. Ele simt dureri de stomac, balonare, gaze sau crampe indiferent de momentul zilei.

Pe langa toate cele mentionate anterior, pe lista simptomelor anxietatii se mai numara si frica de scena, emotiile excesive, teama de a vorbi in public sau dorinta constanta de singuratate.

Cele mai citite articole