Ai luat o casa la tara, te-ai bucurat ca ai scapat de aglomeratia orasului, dar zambetul iti dispare cand iti dai seama ca nu ai o sursa de apa potabila, nu ai robinet ca la apartament unde sa curga apa curata. Ce e de facut?

In vremurile moderne ai nevoie de pompe submersibile, niste cilindri lungi de pana la 50 cm, cu motor electric si cu pompa montate amandoua in corp comun. Corpul respectiv intra in putul sapat, sub apa si o pompeaza. De la pompa pana la casa ai legat un furtun si o conducta pentru a avea apa la robinet, in baie, bucatarie, unde ai nevoie de ea.

Marele avantaj al unor pompe submersibile tine de adancimea mare la care pot functiona fara probleme, alimentarea cu apa e asigurata la orice moment si presiunea este buna. Spre deosebire de hidrofor, care poate sa aduca apa de la maxim 8 metri, pompa submersibila o impinge cu putere si poate sa o ia si de la adancimi foarte mari, nu intervine aspirarea ca la hidrofor. In functie de nevoile fiecaruia pompele pot avea motoare puternice, debite diferite disponibile, dimensiuni mai mici sau mai mari.

Cele mai citite articole

Daca e o pompa submersibila de apa atunci va fi nevoie si de o amerosare, zgomotul in timpul functionarii nu e asa de mare, debitul e bun in orice moment testezi pompa. Unele modele sunt autoamorsante, nu mai stai sa amorsezi mereu pompa, asa cum faci la hidrofor, de exemplu. Bagi pompa in apa si functionarea ei e continua, nu trebuie sa o supraveghezi mereu.

Pentru ca are cu 30% mai multa presiune generata decat un hidrofor pompa submersibila te ajuta sa faci si economii considerabile. Coloana de apa e impinsa usor spre casa, nu mai trebuie sa tii cont de gravitatie ca la hidrofoare. Motorul si corpul pompei sunt sigilate, au garnituri, intretinerea e simpla, functionarea e perfecta atat timp cat se respecta toate instructiunile primite de la producator.

In acest fel, cu o investitie minima, ai apa la discretie oricand doresti, o poti folosi si pentru curte, pentru plante, esti mereu sigur pe apa de la canal si stii ca te poti baza pe pompa submersibila pentru ani buni.

Cele mai citite articole