Pacientii adulti opteaza din ce in ce mai mult pentru aparatul dentar fix. Motivele pentru aceasta variaza de la solicitari de corectie estetica pana la probleme legate de mancare sau mestecat. Cu toate acestea, un aparat ortodontic standard este pus pe exteriorul vizibil, iar dintii reprezinta un obstacol pentru unii pacienti din cauza problemelor profesionale sau sociale. Cabinetul ortodontic Excedent este specializat in tehnologie linguala si ofera aparate dentare linguale care sunt invizibile din exterior.

Aparat ortodontic lingual – avantaje fata de metode traditionale

Principalul avantaj si adesea motivul principal pentru alegerea aparatelor dentare linguale, este faptul ca acestea sunt atasate pe interiorul dintilor si, prin urmare, nu sunt observate de alte persoane. 

Rezultatele tratamentului obtinute nu sunt in niciun caz inferioare aparatelor ortodontice fixe obisnuite. Acestea din urma pot lasa urme vizibile dupa tratament, sub forma de pete albe pe exteriorul dintilor. 

Deoarece aparatele ortodontice linguale stau in spatele randurilor de dinti, astfel de probleme nu pot aparea. Un alt avantaj in comparatie cu aparatele dentare fixe conventionale, este rezistenta la carii si pierderile de substanta, deoarece aici curge mai multa saliva.

Fara limitari privind tratamentul tehnologiei linguale

Cele mai citite articole

Un aparat ortodontic lingual permite tratarea tuturor nealinierii dintilor cu rezultate excelente. Nu exista restrictii tehnice. In ceea ce priveste confortul la purtare, exista doar o usoara crestere a aclimatizarii in faza de adaptare de cateva saptamani, comparativ cu aparatele dentare conventionale. Dar dupa aceasta faza nu exista probleme semnificative cu un aparat ortodontic lingual. In plus, acesta ofera timpi de tratament comparativ mai scurti si rezultate mai bune, datorita procesului individual de fabricatie.

Ce este un aparat ortodontic lingual?

Aparatele dentare linguale sunt structuri care constau din brackete si un arc de sarma. Spre deosebire de braketele conventionale, acestea sunt atasate in spatele sirurilor de dinti, prin care este tras arcul. In practica ortodontica, sunt enumerate doua sisteme de tehnologie lingual. Unul dintre aceste sisteme este aparatul ortodontic Incognito, care este deosebit de popular in randul pacientilor si este utilizat pe scara larga.

O caracteristica cheie a acestui aparat ortodontice este ca poate fi individualizat. In plus, materialul utilizat consta dintr-un aliaj de otel care contine aur si ofera, de asemenea, o rezistenta mare de aderenta si o rata scazuta de rupere. O alternativa la aceasta este sistemul WIN, care a fost dezvoltat tot de inventatorul Incognito. 

In comparatie cu Incognito, suporturile WIN nu sunt proiectate digital, dar sunt individualizate. In plus, aliajul lor de otel nu contine aur, asa ca sunt mai ieftine. Daca esti in cautarea unui aparat ortodontic invizibil pentru zambetul tau natural, esti pe maini bune in cabinetul ortodontic Excedent. Cabinetul dispune de echipamente tehnice de ultima generatie cu metode moderne de diagnosticare, metode avansate de tratament si multe altele.

Cele mai citite articole