Utilizata pentru delimitarea spatiilor, balustrada este un accesoriu esential pentru securizarea scarilor, balcoanelor, teraselor sau chiar a ferestrelor. Desi principalul sau interes este de a evita caderea, barele de protectie trebuie sa fie si estetice. Aici intervine fierul forjat. Puternic si placut ochiului, fierul forjat este un material ideal pentru o balustrada. Care sunt avantajele si dezavantajele unei astfel de balustrade de fier? In ce cadru poate fi instalata o balustrada din fier forjat? Afla toate detaliile mai jos.

Avantajele si dezavantajele unei balustrade din fier forjat

Fierul forjat este un material extrem de rezistent. Alegerea unei balustrade din fier forjat este, prin urmare, o optiune foarte buna pentru oricine. Usor de intretinut, fierul forjat este durabil in timp, mai ales atunci cand este tratat si vopsit.

Deoarece fierul forjat este un aliaj de fier, acesta este mai elastic decat alte materiale. Aceasta particularitate ii permite sa fie modificata in moduri diferite si sa se adapteze la toate stilurile si desenele. Drept urmare, fierul forjat este adesea utilizat in amenajarile interioare si, in special, in cazul unei balustrade de scari. Deoarece fierul forjat este maleabil, este posibil sa se realizeze o balustrada personalizata, fie ea moderna sau veche. In cele din urma, alegerea designului sau depinde de tine.

Cu toate acestea, fierul forjat nu are numai avantaje. Intr-adevar, in masura in care este mai complicat de proiectat, este, de asemenea, mai scump decat lemnul, de exemplu. Balustrada din fier forjat, care este destinata pentru exterior, are un dezavantaj suplimentar: prezenta ruginii. Singura modalitate de a evita acest lucru este de a o vopsi si de a o trata impotriva coroziunii la fiecare 3 sau 4 ani.

Cele mai citite articole

In sfarsit, un ultim detaliu care poate fi important: o balustrada din fier forjat poate lasa o senzatie de frig la atingere.

Balustrada scarii din fier forjat

Adesea folosit pentru balustradele scarilor, fierul forjat confera un aspect frumos unui interior. Intr-adevar, chiar si atunci cand sunt simple, balustradele scarii din fier forjat aduc intotdeauna un efect „wow” unui interior. Pentru a-l adapta la decorul tau, nimic nu ar putea fi mai simplu: trebuie doar sa alegi designul si modelele balustradei.

Desi foarte versatila, balustrada din fier forjat este potrivita in special pentru decoratiunile industriale, moderne, minimaliste si traditionale. Amplasat in exterior, fierul forjat aduce eleganta si farmec la intrarea casei tale. Un activ semnificativ daca trebuie sa-ti vinzi proprietatea intr-o zi sau alta!

Balustrada terasa din fier forjat

Fie ca alegi un stil modern, traditional sau mai original, o balustrada din fier forjat iti poate proteja terasa de eventuale caderi, mai ales daca este ridicata. Instalata pentru a asigura siguranta copiilor, printre altele, balustrada din fier forjat devine, de asemenea, o bara de prindere pentru oricine ar dori sa priveasca in afara. 

Cele mai citite articole