Unul dintre cele mai faimoase proiecte americane de televiziune din toate timpurile, Baywatch reprezintă un popular serial cu salvamari filmat între anii 1989 și 1999, continuat până în anul 2001 cu seria Baywatch Hawaii. Viața de zi cu zi a echipei de salvamari, cazurile întâlnite pe plaja din Los Angeles au atras audiențe semnificative pentru acest serial TV, difuzat inclusiv în România. 

În urma succesului major, s-a ajuns și la producția unui film de cinema, în 2017: Baywatch, un fel de remake, cu actori de top ai momentului precum Dwayne The Rock Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra și Alexandra Daddario. David Hasselhoff și Pamela Anderson, vedetele serialului din anii `90, apar cu roluri secundare în noul film, făcându-se trecerea de la o generație la alta.

Franciza Baywatch, în continuare foarte atractivă pentru public

Pe lângă cei nostalgici, care au urmărit cu mai bine de 20 de ani în urmă serialul original, noul film Baywatch a fost de interes și pentru tineri. Deși filmul a obținut un mare succes la box office, nu s-a dovedit pe placul criticilor de film. Tocmai din acest motiv, rămâne incert dacă producătorii vor crea o continuare a filmului. Despre Baywatch 2 se vorbește în continuare online ca o posibilitate, ceea ce dovedește interesul fanilor pentru acest subiect. Cu siguranță, o nouă producție bazată pe franciza Baywatch ar avea succes la public, în cinema sau / și pe streaming.

La scurt timp după debutul filmului Baywatch, producătorul Beau Flynn a declarat că Baywatch 2 ar fi deja scris și că va fi la un nivel cu adevărat extraordinar. De atunci însă, veștile oficiale despre demararea producției pentru Baywatch 2 nu au mai apărut în spațiul public. Inițial, se specula că filmul ar apărea în anul 2022, dar iată că suntem în 2023 și nu există date confirmate. 

Va apărea Dwayne Johnson și în Baywatch 2?

În 2023, Dwayne Johnson, actorul principal din Baywatch, va putea fi urmărit de fani în producțiile Red One și Fast & Furious 10, în viitorul foarte apropiat. Filmele Jumanji l-au propulsat și mai puternic în topul actorilor pe Dwayne Johnson, considerat cel mai bine plătit actor de la Hollywood. Franciza Jumanji a ajuns să cucerească și fanii jocurilor video de acțiune, prin titluri precum Jumanji: The Video Game. Iar pentru fanii Jumanji și Baywatch notăm faptul că există și jocuri ca la aparate online dedicate celor două francize: Jumanji – lansat de NetEnt în 2018, respectiv Baywatch – IGT 2016 și Baywatch – Playtech 2011.

Ce știm despre Baywatch 2?

Intriga primul film Baywatch s-a bazat pe eforturile echipei lui Mitch Buchannon de a doborî o rețea de traficanți de droguri. Conform producătorului Beau Flynn, în Baywatch 2 există posibilitatea ca echipa de salvamari să aibă parte de o altfel de aventură, de această dată peste ocean.

Deși a fost un mare succes financiar, filmul Baywatch a fost criticat pentru umorul învechit și pentru scenariul destul de lejer la partea de acțiune. Pentru că actorii de top își implică în astfel de producții chiar brandul personal, riscând imaginea asociată carierei lor în industria de cinema, este foarte probabil ca nume precum Dwayne Johnson sau Zac Efron să se regăsească în Baywatch 2 doar dacă vor avea garanția unui scenariu mult mai bun. 

Șansele să vedem prea curând Baywatch sunt destul de reduse, pe baza informațiilor existente în prezent. Este foarte probabil însă ca, la un moment dat, franciza Baywatch să aibă parte de o nouă activare, atât timp cât publicul pare să rezoneze foarte bine cu un asemenea subiect. În plus, industria cinematografică din Statele Unite ale Americii este în plină ascensiune în această perioadă, dorindu-se să se recupereze întârzierile din anii 2020 – 2021, marcați de criza din domeniul sănătății publice.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *