Fructele mici de Aronia negru sunt recunoscute foarte usor, datorita marimii lor  si a continutului de nutrienti. Nu este de mirare ca,  in ultimii ani, beneficiile Aronia au devenit tot mai cunoscute, fiind amplasate in categoria super-alimente. Aronia ofera o gama completa de antioxidanti. Fructele sunt pline de antioxidanti valorosi si din aceasta cauza se afla in varful topurilor. Kercitina, luteina, zeaxantina, carotenul sunt doar o parte dintre ele si toate impreuna au grija sa reduca efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului.

Beneficiile aronia

Fructele de Aronia sunt bogate in fibre, care vor avea grija de o mai buna functionare a sistemului digestiv. Separat, substantele organice continute in aronia, protejeaza impotriva bacteriilor periculoase, iar acest lucru se datoreaza proprietatilor imunostimulatoare naturale si antioxidante.

In afara de continutul sau de antioxidanti, aronia este bogata si in Vitamina C, care stimuleaza globulele albe din sange si producerea de colagen. Colagenul este important pentru cresterea si reinnoirea tesuturilor, organelor, vaselor de sange si celulelor, iar celulele albe din sange sunt esentiale pentru capacitatea organismului de a rezista atacurilor patogene.

Aronia este bogata in potasiu si are un efect pozitiv asupra sanatatii inimii, deoarece actioneaza relaxandu-se asupra vaselor de sange si a arterelor si imbunatatind fluxul sanguin. Impreuna cu efectele benefice ale fibrelor si antioxidantilor, sub forma de suc de aronia, ofera un cocktail puternic de substante sanatoase pentru inima.

Cele mai citite articole

Suc de aronia

Studiile au gasit o legatura intre antocianina antioxidanta si riscul redus de cancer de colon.  Carotenul, care se gaseste in cantitati mari in Aronia, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti si reduce riscul de degenerare maculara si cataracta, reducand efectele nocive ale stresului oxidativ asupra ochilor.

Stresul oxidativ are un efect daunator asupra intregului corp – nu numai intern, ci si extern, asupra pielii, ceea ce duce la aparitia crescuta de riduri, pete si cicatrici. Antioxidantii din sucul de Aronia, cresc rezistenta pielii, protejand celulele si ajutandu-le sa se recupereze.

Sucul de Aronia este obtinut prin presarea la rece a boabelor proaspat selectate si sanatoase, fiind cultivate in zona ecologice. Sucul este produs printr-o tehnologie speciala – prin presare la rece si pasteurizare, pentru a maximiza conservarea compozitiei biochimice bogate a fructului in produsul final. Prelucrarea fructelor se realizeaza de indata ce fructele sunt culese intr-un singur lot mic. Prin utilizarea tehnologiei non-standard de productie, in suc se pastreaza niveluri ridicate de antocianine vitale, catechine si flavonoli, vitamina C, A, E, B1, B2, B6, B9, PP etc.  Sucul nu contine zahar, aditivi si conservanti. 

Sucul natural de Aronia se bea intr-o cantitate de 30-50 ml de trei ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de mese, timp de 20-30 de zile. Cursul tratamentului nu trebuie sa depaseasca 30 de zile.

Cele mai citite articole