Un bun program after school poate transforma orele fara scop dupa scoala, intr-un timp de invatare productiv. Multi parinti decid sa apeleze la un astfel de program in cadrul centrului educational Seva Edu, pentru a nu neglija nevoile celor mici si educatia lor. 

Acesta aduce mari beneficii, in special copiilor care invata si gandesc diferit. Pe langa faptul ca un program after school ofera un mediu sigur pentru copii, asigura numeroase beneficii educative si de dezvoltare, precum:

Creeaza un sentiment de apartenenta

Daca programul after school este in afara unitatii scolare, poate fi o modalitate pentru copil de a-si face prieteni noi. A fi departe de scoala poate oferi o pauza de la orice rutina obisnuita sau preocupari sociale.

Daca programul este in cadrul scolii, unde copilul invata, poate fi un mod interesant pentru el de a se intalni cu colegii intr-un nou cadru. Copiii din programele after school sunt incantati sa fie inclusi si sa faca parte dintr-un grup. Aceste programe ofera, de asemenea, o mai buna supraveghere a adultilor.

Imbunatateste abilitatile sociale

Un program bun promoveaza cooperarea, sprijinul si respectul. Acest lucru ii poate ajuta pe copii sa se simta mai in siguranta in ceea ce priveste participarea la un joc sau initierea unei conversatii. Si daca gresesc, personalul didactic le va  reaminti ca trebuie sa repare greseala, de exemplu, sa-si ceara scuze sau sa nu intrerupa interlocutorul.

Ofera sprijin academic

Cele mai citite articole

Multe programe after school ofera ajutor pentru teme. Acest timp poate fi foarte util pentru copiii care se lupta cu temele acasa. Realizarea acestora in cadrul programului poate face seara tuturor mai placuta.

Face invatarea mai distractiva

Unele programe after school ofera cursuri optionale in diferite domenii, precum stiinta, limbi straine, sporturi sau informatica. In aceste sesiuni, nu exista teste si elevii pot lucra impreuna in grupuri. Este un mod distractiv si semnificativ pentru copii de a lucra cu alti copii in domenii de care se bucura. Programele pot oferi, de asemenea, optiuni de arta, cum ar fi teatru si muzica, care pot ajuta copiii sa dezvolte noi abilitati.

Ofera siguranta si supraveghere

In orele de dupa scoala, copiii mai mari sunt cel mai probabil dispusi sa comita infractiuni sau sa devina victime ale infractiunilor. Este, de asemenea, momentul pentru unii copii sa consume alcool sau droguri. Cercetarile arata ca aceste riscuri sunt si mai probabile la copiii care invata si gandesc diferit. Insa mentinerea acestora ocupati ii poate impiedica sa se angajeze in astfel de comportamente. In acest sens, programele after school pot fi o optiune buna pentru siguranta copiilor. 

Construieste increderea in sine

Pentru copiii carora le lipseste increderea sau au probleme de invatare, un program after school poate fi de mare ajutor. In cadrul sau, miza nu se simta la fel de mare, astfel copiii ar putea fi mai dispusi sa incerce lucruri noi si sa-si asume riscuri cu consecinte pozitive. Acest lucru, la randul sau, poate duce la o crestere a stimei de sine.

Gasirea programului after school adecvat pentru copil este esentiala. Acesta ii asigura un mediu supravegheat si multe oportunitati de invatare si dezvoltare.

Cele mai citite articole