Lipsa de impuls, tulburari de anxietate, depresie: cand vine vorba de probleme de sanatate mintala sau boli, multi oameni cauta un expert care sa ii ajute. Psihiatrii au diplome medicale. Ei s-au ocupat in principal de functionarea si bolile corpului uman si au invatat cum sa le trateze cu medicamente, printre altele. 

Dupa ce a studiat medicina, Dr. Mihaela Dumitru a urmat cativa ani de pregatire de specialitate in psihiatrie. Dupa trecerea examenului de specialitate, a devenit psihiatru si o poti gasi la un cabinet psihiatrie

In principiu, psihiatrii nu au voie doar sa conduca discutii terapeutice. Ei au, insa, autoritatea de a prescrie medicamente precum antidepresive, de a examina fizic pacientii si de a aranja internarea la o clinica de psihiatrie, daca este cazul.

Cabinet psihiatrie pentru o problema psihologica

Daca oamenii au sentimentul ca au o problema psihologica, cel mai bine este sa se adreseze unui cabinet psihiatrie, precum Dr. Mihaela Dumitru. Simptomele unei tulburari psihice pot avea cauze fizice – de exemplu in cazul unei boli tiroidiene. Daca medicii exclud circumstante ca acestea, psihoterapia este o optiune.

Care specialist este atunci mai potrivit – fie psihiatru sau psiholog – depinde de cazul individual si de situatia individuala a celor afectati. In unele cazuri, pacientii sunt ingrijiti de doi specialisti, un psihiatru si un psiholog. 

Cele mai citite articole

Unul preia latura medicinala, iar celalalt cea psihoterapeutica a tratamentului. In astfel de cazuri, este important ca toate partile sa fie constiente una de cealalta si sa lucreze impreuna. Acest lucru asigura ca cei afectati primesc un tratament bun.

Semnele bolii mintale pot fi multe si variate

Depresia, de exemplu, este insotita de simptome precum tristete, tulburari de somn, neliniste interioara, iritabilitate, pierderea energiei sau pierderea poftei de mancare. Cei afectati se simt atat de deprimati, incat nu se pot elibera de acest simptom cu propriile forte. 

Daca oamenii prezinta simptome de acest tip timp de cel putin doua saptamani, ar trebui sa caute ajutor. Primul pas poate fi un cabinet psihiatrie. Unii oameni pastreaza problemele de sanatate mintala pentru ei insisi. 

Daca este asa, atunci primul ajutor poate veni de la o ruda sau un prieten. Acest lucru le permite celor afectati sa se elibereze de sentimentul de a fi singuri cu boala. Pe de alta parte, sfatul de a pleca intr-o calatorie poate fi bine intentionat, dar poate minimiza situatia celor afectati.

Cand vine vorba de sanatate – si, de asemenea, de psihic, un cabinet psihiatrie, este unul dintre cele mai importante contacte. In mod ideal, medicul Mihaela Dumitru iti poate cunoaste istoricul medical si poate exclude bolile fizice. 

De regula, medicul generalist pune diagnosticul initial si, daca este necesar, trimite pacientul la un psihiatru. In functie de fiecare caz individual, medicul Mihaela Dumitru va efectua un plan de tratament individual.

Cele mai citite articole