Una dintre modalitatile pe care le ai la indemana pentru a schimba aspectul unei incaperi este aceea de a regandi modalitatea de iluminare de care aceasta dispune. Daca initial a fost vorba despre o alegere clasica, respectiv o plafoniera clasica utilizata strict cu scopul de a reda lumina necesara, este posibil sa doresti sa ii oferi incaperii un avantaj vizual si sa investesti intr-un corp de iluminat potrivit si pentru a-i oferi incaperii eleganta sau un stil aparte. Pentru aceasta, poti alege intre doua obiecte de iluminat clasice in acest sens, respectiv intre candelabru si pendul. 

Candelabrul – pentru o atmosfera maiestuoasa

Candelabrul creeaza o atmosfera teatrala, maiestuoasa, reprezentand elementul central dintr-o incapere care se doreste a fi eleganta. Acesta este un corp de iluminat prevazut cu mai multe lumini, iar pe langa scopul iluminarii acesta are si un scop decorativ deosebit. Modelele de candelabre sunt, de regula, impodobite cu cristale, cu diverse pandantive sau cu diverse elemente care sunt scoase in relief, fie turnate, fie sculptate – cupolele de sticla, sfesnicele. 

De regula, candelabrul este utilizat intr-un spatiu mare unde ocupa un loc de cinste, avand o forma stilizata care ii ofera maretie. Un candelabru se afla in centrul unui proiect de design interior, fiind ideal in livingurile mari, dar si in dormitoarele spatioase. Dimensiunea acestuia este, de regula, una impunatoare, iar aspectul elegant, sclipitor al acestuia il face sa devina un element decorativ prin excelenta. 

Pendulul, eleganta prin simplitate

Cele mai citite articole

Aflat in oarecare competitie cu candelabrul, pendulul reprezinta un element care ofera incaperii care se doreste a fi iluminata un aspect retro, vintage. Desi mai simplu ca design, multi considera ca pendulul ar avea un efect deosebit asupra atmosferei create intr-o incapere.

Acesta poate fi gasit in diverse stiluri si culori si poate fi prevazut cu diverse accesorii care il fac fie un corp clasic de iluminat, fie unul contemporan, venind sub forma unui abajur din sticla sau a unui abajur textil, sub forma unui dom metalic sau sub forma unui glob de hartie sau sticla si altele asemenea.

Un singur bec sau mai multe becuri agatate de fire subtiri si lungi de tavan, indiferent de forma in care acestea vin, modelele de pendule pe care le poti gasi in locuintele moderne sunt numeroase, insa ceea ce conteaza este atmosfera pe care o creeaza acestea, fiind vorba, cu adevarat, de piese de decor deosebite.

Cele mai citite articole