Părinţii copiilor de vârsta preșcolară sunt puşi în faţa faptului de a căuta cea mai bună grădiniţă pentru micuţii lor. Evident că fiecare vrea ce este mai bun pentru puiul său şi de aceea pentru mulţi dintre ei căutarea unei astfel de instituţii devine un obiectiv serios care necesită multă răbdare şi strategii bine puse la punct.

În foarte multe situaţii, cea mai bună decizie este o grădiniţă privată. Trecând peste faptul că aceasta costă într-adevăr mai mult decât una de stat, sunt şi avantaje care sunt demne de menţionat:

Copii mai puţini, deci o activitate mai eficientă

Într-o grădiniţă privată în Ploieşti sau în orice altă localitate din ţară, sunt mai puţini copii decât în instituţiile de stat. Acest aspect se reflectă în mai multe beneficii, precum calitatea mediului de lucru şi de somn, riscul de îmbolnăvire este mult redus, iar educatoarele au posibilitatea să se ocupe mult mai mult şi mai bine de fiecare copil în parte. 

Evident că într-o clasă în care se afla peste 20 de copii nu se poate desfăşura o activitate didactică la fel ca în cazul uneia în care sunt 10 copii, de exemplu. În această ultimă situaţie, educatorii şi îngrijitorii pot acorda atenţie sporită fiecărui copil, atât în ceea ce priveşte actul educaţional, cât şi în cazul nevoilor individuale ale grădinarilor.

Opţionale diversificate

 Într-o grădiniţă privată sunt de regulă mult mai multe activităţi opţionale decât într-una de stat. Copiii vor avea acces la diverse cursuri de limbi străine (engleza, franceza, germana, spaniola etc), de activităţi sportive (karate, judo, tenis), de aptitudini (şah, canto, dansuri) sau multe alte activităţi care contribuie la lărgirea orizontului culturii generale.

Resurse şi dotări la standarde europene

Cele mai citite articole

Pentru că dispun de un management cu viziune şi ancorare în realitatea zilelor noastre, grădiniţele private sunt deseori mult mai dotate decât cele de la stat, din punct de vedere al resurselor materiale. 

Pentru a-şi atrage şi menţine clienţii, pe o piaţă din ce în ce mai competitivă, aceste instituţii particulare sunt  nevoite să achiziţioneze constant echipamente şi dispozitive pentru îmbunătăţirea actului educaţional. Astfel că micuţii sunt cei mai fericiţi să aibă acces la table de ultima generaţie, jocuri şi alte gadgeturi care le facilitează învăţarea.

Funcţionează şi în vacanţe

Un alt avantaj major oferit de grădiniţele private este faptul că ele sunt deschise şi pe perioada vacantelor, inclusiv în vacanţa de vară. Acest lucru este foarte important pentru părinţii care sunt ocupaţi cu serviciul şi nu dispun de alte soluţii pentru copiii lor. 

În funcţie de nevoi, părinţii pot opta în timpul anului, dar şi în vacanţe, pentru program prelungit. Astfel ei sunt asiguraţi că micuţii sunt pe mâini bune, putându-se juca în voie şi distra alături de colegii şi de cadrele didactice, într-un mediu propice, fiind hrăniţi şi beneficiind şi de un program de odihnă bine pus la punct.

Alte avantaje importante ar fi: siguranţă sporită, asigurată prin existenţa camerelor de supraveghere sau transportul şcolar de care anumite grădiniţe private dispun. De el pot beneficia toţi acei copii care se afla la o distanţă mai mare de instituţie.

Cele mai citite articole