Tendințele de culoare pentru primăvara / vara 2021 sunt foarte diverse – de la galben pal la portocaliu intens, de la gri neutru și negru, la verde și roșu aprins. 

Tendințele culorilor din garderobă 

Nuanțe de roșu

Aceasta este probabil cea mai expresivă şi dramatică tendință de culoare. Roșu este o tendință de top pentru sezon în multe nuanțe diferite. Pe de o parte sunt tonurile de roșu aprins, pe de altă parte – versiunea mai puțin închisă și saturată. Culoarea roșie simbolizează pasiunea și atracția sexuală și este deosebit de populară în rochii și bluze pentru primăvara / vara 2021

Tonuri ruginii

Tonurile ruginii au fost identificate ca o tendință de top de către Institutul Pantone Color. Acestea sunt nuanţe inspirate din culorile pământului, cu nuanțe de portocaliu. Sunt asociate cu confort, comoditate, căldură – atât de necesare acum, când se petrece mai mult timp afară. Nuanțele ruginii se combină bine cu clasicul alb-negru, dar cel mai adesea se întâlnesc în rochii sau în combinații monocromatice din cap până în picioare.

Portocaliu

Portocaliul este o culoare strălucitoare pe care multe persoane o adora. Cele care o poartă în mod sigur nu vor trece neobservate. Designerii pariază şi ei pe rochii în nuanţe de portocaliu din cap până în picioare.

Galben deschis

Cele mai citite articole

Galbenul deschis este una dintre culorile anului 2021 conform Institutului Pantone. O culoare asociată cu soarele, vara și speranța unor vremuri mai bune. Este o culoare de purtat atunci când se doreşte o ţinută memorabilă şi strălucitoare.

Roz pastel

Tonurile pastelate sunt printre favorite în acest sezon. Nu numai în haine, ci și în manichiură, chiar și în interior. După câțiva ani de absență din tendințe, rozul pastel a revenit. O culoare excelentă pentru orice ţinută – de la îmbrăcăminte sport la sacou, de la adidași la bijuterii. Se poate combina cu alte nuanțe pastelate, precum albastru, verde menta.

Violet pal

O altă culoare care va fi relevantă în acest an este violet pal. Unii îl numesc purpuriu-lavandă, alții cenușiu-violet, dar toate au un lucru în comun – o culoare ușoară, plăcută, puțin misterioasă şi foarte feminină. Violetul pal este o nuanță minunată întâlnită la rochii de plajă  bluze eterice și de ce nu la o jachetă.

Nuanțe de albastru

Nu există niciun an în care tendințele modei în culori să nu conţină albastru. Este prezent în diferite nuanțe în fiecare sezon. Pentru primăvara / vara 2021 există o varietate de nuanțe de albastru – de la pastel și albastru marin la nuanțe mai saturate. Albastrul este ales în special de către iubitorii de culori clasice și simple, care evită gama alb-negru.

Verde

S-a menționat deja că tendințele pentru primăvara / vara 2021 arată o revenire la pământ și la natură în general. Se observa acest lucru şi prin prezența nuanţei de verde. Aceasta se combină bine cu maro și bej, precum și cu negru.

Cele mai citite articole