Persoanele care au nevoie sa apeleze la un specialist dintr-un birou notarial bun trebuie sa stie, intai de toate care sunt serviciile de care pot beneficia aici, astfel incat sa poata lua cea mai buna decizie. Nu toti notarii se ocupa de aceleasi tipuri de servicii, in functie de tiparul business-urilor spre care se orienteaza. Citind randurile ce urmeaza, indivizii pot descoperi, insa principalele motive pentru care trebuie neaparat sa ceara ajutor din partea unor specialisti!

Contracte

Fie ca doresc sa incheie contracte de inchiriere sau contracte de vanzare / cumparare, oamenii trebuie sa se consulte intai cu un notar bun, cu ajutorul caruia sa afle cum se intocmesc aceste documente, ce informatii trebuie sa contina, care sunt clauzele pe care le pot adauga in contracte, dar si care sunt onorariile pe care trebuie sa le plateasca, in functie de situatia pe care o au de rezolvat. Semnarea unui contract nu dureaza mai mult de cateva minute: important este, insa ca toate conditiile sa fie bine stabilite intre cele 2 parti, astfel incat nimeni sa nu aiba parte de surprize mai tarziu.

Conventiile matrimoniale trebuie incheiate la un birou notarial bun

Persoanele foarte precaute, care, in ciuda faptului ca sunt indragostite atunci cand aleg sa paseasca pe acelasi drum impreuna cu perechea lor pot incheia conventii matrimoniale la un birou notarial bun, astfel incat sa isi protejeze bunurile. In prezent exista 3 tipuri de regimuri matrimoniale despre care femeile si barbatii trebuie sa stie. De exemplu, exista regimul comunitatii legale, regimul separatiei de bunuri, respectiv regimul comunitatii conventionale. Este vorba despre 3 regimuri diferite care sunt presupun reguli individuale referitoare la dobandirea, dispozitia si administrarea bunurilor pe care cei 2 viitori soti le detin. Conventiile trebuie neaparat incheiate inainte de casatorie si trebuie prezentate in mod obligatoriu Ofiterului de Stare Civila.

Cele mai citite articole

Succesiuni

Pe lista actelor incluse in categoria de succesiuni se numara certificatele de deces, actele de stare civila care sunt obligatorii pentru mostenitori, hotararile judecatoresti ori certificatele de divort, declaratiile de optiune succesosala, testamentele, dar si actele de proprietate. Din punct de vedere legislativ exista foarte multe tipuri de situatii care trebuie tratate foarte serios de catre indivizi si pentru care acestia trebuie sa dispuna de toate actele necesare astfel incat sa ajunga la solutia dorita.

Divort

Cuplurile care, la un moment dat constata ca fericirea lor nu mai este in viata impreuna au la dispozitie posibilitatea de a divorta in mod amiabil cu ajutorul unui notar. Indivizii trebuie sa se prezinte in fata specialistilor, unde trebuie sa formuleze cererea de divort. Aceasta trebuie sa contina toate conditiile in care se realizeaza rupture din punct de vedere legal. Mai exact, partenerii trebuie sa mentioneze in cerere de divort numele pe care il vor purta dupa dizolvarea casatoriei, dar si care va fi domiciliul stabil al minorilor, daca este cazul.

Pe langa toate cele mentionate anterior exista si alte tipuri de proceduri notariale la care oamenii pot apela in functie de situatia in care se confrunta. Luand legatura cu un specialist in domeniu pot afla intotdeauna informatiile de care sunt interesati!

Cele mai citite articole