În lipsa actualizărilor constante, un sistem de operare nu poate oferi performanța așteptată. În contextul în care atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai răspândite, funcțiile suplimentare ale unui dispozitiv nu fac decât să-i sporească eficiența. Singura modalitate prin care poți accesa caracteristici actualizate este prin instalarea unei licențe valide. 

Windows se numără printre cele mai răspândite sisteme de operare la nivel global. În cazul României, statisticile sugerează că tot mai mulți utilizatori aleg să-l integreze la nivelul dispozitivelor folosite. Totuși, în ciuda pericolelor pe care le prezintă instalarea unei opțiuni fără licență, încă există persoane care accesează copii. Conform unui studiu realizat pe plan local, se estimează că 53% din softurile folosite de cetățenii români sunt piratate. Obiceiul se răsfrânge și în cazul companiilor, tocmai din dorința de a reduce costurile aferente derulării activităților. Totuși, o licență Windows aduce actualizări constante ale sistemului, ceea ce garantează inevitabil beneficii pe termen lung. Pe toate le poți descoperi în rândurile de mai jos.

Una dintre cele mai importante beneficii ale actualizărilor este îmbunătățirea securității


Amenințările cibernetice sunt cât se poate de reale. Hackerii nu vizează doar businessurile de mari dimensiuni, ci și utilizatori obișnuiți. Informațiile cu caracter personal sunt foarte valoroase, iar odată ajunse pe un dispozitiv digital trebuie gestionate conform standardelor de securitate. 

Printre cele mai răspândite programe rău intenționate se numără:

  • Malware – Care facilitează pătrundere într-o rețea de computere prin trimiterea de fișiere criptate. Troienii, spyware-ul, viermii, virușii și adware-ul sunt printre cele mai folosite tehnici de malware. 
  • Phishing – Presupune trimiterea de mesaje sau e-mailuri cu scopul de a accesa date personale. Textele sunt scrise în numele unor companii cu reputație bună pentru a genera răspuns din partea celor contactați.
  • Ransomware – Una dintre cele mai întâlnite strategii ale atacatorilor cibernetici. Utilizatorii sunt amenințați că li se vor compromite informațiile cu caracter personal, iar răscumpărarea se poate face doar dacă se plătește o anumită sumă. 

De cele mai multe ori, compromiterea sistemului de operare se poate face în doar câteva secunde, iar efectele sunt cât se poate de grave. O licență Windows 11 vine cu actualizări la zi pentru prevenirea problemelor de confidențialitate. 

Cele mai citite articole

Actualizările includ de obicei remedieri pentru erori și bug-uri raportate de utilizatori sau descoperite în timpul testării

Pe lângă sporirea nivelului de securitate, poți elimina de asemenea folosirea ineficientă a laptopului sau calculatorului. Printre cele mai răspândite bug-uri generate de o copie a licenței oficiale se numără: 

  • Erori la încărcarea aplicațiilor – De cele mai multe ori, o alternativă piratată poate afecta viteza de încărcare a documentelor sau programelor web. 
  • Lipsa autentificării facile – Sistemele de operare piratate pot avea probleme de validare a licenței, ceea ce poate genera limitări în funcționalitatea sistemului.
  • Experiență generală neconformă așteptărilor – Grafica poate prezenta inadvertențe. Îți va fi mai greu, așadar, să folosești dispozitivul fără întreruperi. De asemenea, accesibilitatea nu este la fel de user-friendly ca în cazul pachetelor licențiate.

Unele actualizări introduc noi caracteristici și funcționalități, oferind utilizatorilor o experiență îmbunătățită

Opțiunile oficiale vin mereu cu soluții actualizate în funcție de preferințele cumpărătorilor sau de feedback-ul primit. Varianta de licență Windows 10 pro a fost dezvoltată pentru a spori gradul general de siguranță. Antivirusul Windows Defender folosește funcția de machine learning (învățare automată) pentru a scana orice activitate anormală de pe laptop. Comparativ cu windows 10, opțiunea pro vine cu specificații configurate special pentru antreprenori. Managementul task-urilor zilnice și documentelor importante poate fi făcut mult mai ușor. 

Eficiența unei licențe Windows certificate nu poate fi contestată. 

Alege-o și tu pentru laptopul personal și bucură-te de funcțiile numeroase pe care le garantează!

Cele mai citite articole