Rinoplastia este una dintre cele mai solicitate proceduri de remodelare a profilului facial, datorita schimbarilor evidente pe care le produce in aspectul pacientului, dar este in acelasi timp o interventie care poate (si ar trebui, in multe cazuri) sa imbunatateasca functia respiratorie.

Este foarte frecvent sa se recurga la rinoplastie pentru estetica, dar functionalitatea nasului nu trebuie uitata niciodata atunci cand se planifica aceasta interventie. Prin urmare, schimbarea aspectului nasului pastrand si imbunatatind in acelasi timp functia respiratorie este un obiectiv dublu, esential pentru orice chirurg. Acesta este un dublu obiectiv foarte prezent la acei pacienti care vin dupa o fractura din cauza traumelor, pentru a corecta problemele congenitale sau dificultatile de respiratie. 

Cand sa se efectueze o rinoplastie?

Sunt multe persoane care trec pe la medic pentru ca nu le place aspectul nasului si vor sa-si faca o modificare  care sa ii faca sa para mai frumosi. Cu toate acestea, modelele universale de frumusete nu ar trebui sa fie o sursa de inspiratie pentru chirurg. 

Cele mai citite articole

De fapt, in cabinetele bune de chirurgie estetica medicii nu copiaza nasurile altor persoane. Toti oamenii sunt  capabili, inca din copilarie, sa stie instinctiv cand o fata este „frumoasa”. Si cu totii cunosc  cazuri de respingere sociala  pentru ca nu fac parte din acele canoane.

Adesea, acei oameni care nu stiu exact cum sa defineasca de ce nu le place propria fata nu stiu ca solutia este in oase. Prin urmare, de multe ori pacientii vin crezand ca problema este nasul lor, si dupa o analiza pertinenta vad ca solutia este probabil in maxilar (care, pentru ca este retras, face pacientul sa vada ca nasul sau este prea mare).

De aceea, inainte de a decide ca rinoplastia este cea mai buna solutie, pacientii ar trebui sa vorbeasca deschis cu medicul plastician despre problemele lor si despre ceea ce ii nemultumeste la propria fata. Ulterior, medicul va analiza si va da un verdict cu privire la solutiile pe care le poate oferi. De cele mai multe ori poate fi nevoie si de alte analize pentru a se obtine un rezultat corect.

Cele mai citite articole

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *