Un dedurizator de apa elimina mineralele care creeaza duritatea apei, una dintre cele mai frecvente probleme de calitate a apei cu care se confrunta un proprietar de casa. Apa dura distruge aparatele, lasa reziduuri in bai si bucatarie si usuca parul si pielea. 

Avand in vedere ca peste 85% din gospodarii se bazeaza pe apa dura pentru gatit, curatare si spalat, dedurizatoarele de apa au un scop vital. Un dedurizator de apa scuteste proprietarul de la inlocuirea incalzitoarelor de apa deteriorate prematur, a capetelor de robinete blocate si de la ore  de curatare a reziduurilor de pe suprafete. Investitia intr-un dedurizator de apa economiseste timp, energie si bani, protejeaza casa si proprietatea. 

Cum functioneaza dedurizatorul de apa?

Un dedurizator de apa este un sistem de filtrare pentru intreaga casa care elimina mineralele de calciu si magneziu care cauzeaza duritate din apa printr-un proces numit schimb de ioni. Un dedurizator de apa abordeaza una dintre cele mai raspandite si devastatoare probleme ale apei: apa dura. 

Cele mai citite articole

Apa dura face ravagii in casa moderna. In tevi se acumuleaza depuneri, infundandu-le si scazand presiunea apei. De asemenea, scurteaza dramatic durata de viata a aparatelor precum masinile de spalat vase, aparatele de cafea si masinile de gheata. Apa dura distruge aparatele cu apa calda. Cu cat temperatura apei este mai mare, cu atat mai mult calciu si magneziu se vor solidifica si se vor intari in depozite solide in interiorul incalzitorului de apa calda. 

Daca locuinta este pe un teritoriu cu apa dura, in timp, se poate auzi ca si cum incalzitoru de apa face floricele de porumb. Acest lucru este cauzat de faptul ca piatra s-a atasat la elementul de incalzire. Pe masura ce temperatura incalzitorului creste si rezervorul se extinde, depozitele de roca calcifiata incrustate pe elementele de incalzire incep sa crape si sa se intinda. Depunerea  indusa de apa dura este vinovata pentru acel sunet de popcorn.

Fara un dedurizator de apa, rufele necesita detergent suplimentar pentru a nu parea murdare. Vasele vor iesi din masina de spalat vase cu dungi si patate. Pe perdelele de dus se acumuleaza depuneri, iar sapunul si samponul nu fac spuma. 

Cele mai citite articole