Despre programatori se vorbește de mult timp în industrie că sunt persoane dificile, arogante și cu probleme de comunicare. Tocmai de aceea, majoritatea recruiterilor evită să angajeze specialiști din domeniul IT. 

Totuși, cât de adevărate sunt informațiile care circulă în acest domeniu? Ei bine, totul este influențat de specificitatea fiecărui caz în parte. Experiențele diferă de la o persoană la alta, mai ales când vine vorba de realizarea etapelor aferente procesului de angajare.  

Ce provocări se întâlnesc în recrutarea IT?

Printre cele mai întâlnite provocări se numără:

  • Imposibilitatea de a realiza rapid procesul de recrutare – În cazul programatorilor e foarte posibil ca negocierea să se deruleze puțin mai lent decât în alte situații.
  • Pretenții de ambele părți – Atât în ceea ce privește candidatul, cât și angajatorul.
  • Comunicare îngreunată – Problema comunicării este destul de adevărată când vine vorba de programatori. Sunt introverți, tocmai de aceea nu reușesc să se exteriorizeze cu ușurință.  

 Cum faci față provocărilor întâlnite în recrutarea specialiștilor IT?

Cele mai citite articole

În asemenea cazuri experiența recruiterului este esențială. Specialiștii de la AMS Accelerate IT vor ști mai se adaptează în funcție de situație, furnizând soluțiile optime. 

Totuși, iată câteva lucruri care te vor ajuta să faci față cu brio provocărilor enumerate mai sus:

  • Programatorii au în general o atitudine superioară, tocmai pentru că își conștientizează valoarea. Sunt foarte buni în ceea ce fac, tocmai de aceea nu ar trebui să îi judeci pentru felul în care se prezintă. Nu poți să fii umil atunci când aduci profituri de zeci de mii de euro. În general, persoanele modeste nu au studii sau experiență în domeniu.
  • Când lucrezi în limbaj de cod zilnic îți e destul de greu să-ți exprimi ideile cursiv. Totuși, programatorii pot deveni foarte vorbăreți dacă știi cum să comunici cu ei. Mizează pe simplitate și oferă-le șansa de a-și expune experiențele.
  • Dacă vrei să atragi atenția din prima e important să împachetezi atent atât avantajele, cât și dezavantajele pe care le presupune postul disponibil.

Concluzii

Recrutarea unui specialist în IT poate deveni o adevărată provocare. Cu toate acestea, sfaturile de mai sus te vor ajuta să gestionezi cu ușurință fiecare etapă. Alege cu încredere servicii profesionale de recrutare de la AMS Accelerate IT și bucură-te de rezultatele dorite!

Cele mai citite articole