Când vine vorba de împachetarea bagajelor pentru concediu, trebuie neapărat să acorzi importanță și spațiu trusei de prim ajutor. Da, poate că nu e primul lucru la care te gândești atunci când planifici o vacanță, însă te vei bucura că o ai la tine dacă apare vreo accidentare.

O trusă medicală bine pusă la punct te ajută să gestionezi în siguranță problemele minore de sănătate ce pot apărea la tine sau la membrii familiei tale și care, altfel, se pot agrava si pot compromite întreg concediul.

Iată ce să nu îți lipsească din trusa de medicamente când pleci în concediu:

Medicamente

Este important să împachetezi pentru concediu medicamente care îți pot fi de folos pentru tratarea durerilor sau rănilor ușoare, pe lângă medicamentele pe care le iei în mod regulat pe rețetă, dacă suferi de boli cronice.

Iată câteva exemple de medicamente utile în trusa pentru concediu:

– Medicamente pentru durere și febră (paracetamol, ibuprofen, novocalmin)

– Suplimente sau pastile pentru fiere, care stimulează secreția biliară și tratează crizele dureroase de disconfort abdominal, balonare și greață.

– Antihistaminice

Cele mai citite articole

– Medicamente antibacteriene (sub formă de pulbere, cremă sau gel)

– Medicamente pentru tuse și răceală

– Medicamente pentru greață și vărsături adulți/copii

– Soluții de rehidratare orală pentru copii

Nu uita să pui în bagajul de concediu și pastile cu efect laxativ. Multe persoane se confruntă cu probleme de constipație în timpul vacanțelor pentru că își schimbă regimul alimentar.

Servețele antiseptice

Acestea îți vor fi de mare ajutor pentru curățarea oricăror tăieturi sau zgârieturi ce pot apărea în timpul vacanței. Folosite împreună cu medicamentele antibacteriene, ele te vor ajuta să previi apariția infecțiilor.

Repelent pentru țânțari

Soluțiile împotriva insectelor și cele pentru tratarea înțepăturilor nu trebuie să-ți lipsească din bagaj, mai puțin în anotimpul rece. Aplică repelentul pe piele după lăsarea serii pentru a te feri de înțepăturile de țânțari.

Foarfecă, ace de siguranță, plasturi și comprese sterile

Distracția nu este întotdeauna sigură! Dacă ai copii, atunci un kit complet pentru tratarea arsurilor și rănilor superficiale îți va fi de mare ajutor atunci când călătorești. Nu uita de șervețelele umede, mănuși de protecție, spirt și apă oxigenată.

Scopul trusei de medicamente, ori de prim ajutor, este acela de a interveni rapid și eficient pentru a ajuta o persoană care se confruntă cu probleme minore de sănătate, precum: febră, dureri musculare, dureri de cap, tulburări digestive, reacții alergice sau tăieturi/arsuri/lovituri superficiale.

Cele mai citite articole