Este usor sa va concentrati asupra rezultatelor tangibile din aceste sporturi – goluri marcate, cosuri realizate, jocuri castigate. Cu toate acestea, la Y, credem ca exista mult mai multe sporturi pentru tineret decat doar scorul final si foaia de statistici. Stim ca participarea la sporturile de tineret este esentiala in dezvoltarea abilitatilor de viata pentru tineri.

GLOBALIZAREA

Sporturile au devenit din ce in ce mai globale in epoca moderna. Combinatia dintre sport, media si televiziune a transformat evenimente majore, cum ar fi Cupa Mondiala FIFA si Jocurile Olimpice. Jurnalismul sportiv poate parea uneori global si orientat spre exterior si poate fi, de asemenea, local focalizat si intens domestic in preocuparile sale. Jurnalismul sportiv este modelat de tiparele particulare ale evolutiei culturale, sociale si politice care formeaza atat industria sportului, cat si media.

DIGITIZAREA

Legat de globalizare este digitalizarea. Aparent, digitalizarea a comprimat jurnalismul in numeroase forme. Multi cauta sa ocoleasca structurile traditionale de comunicare jurnalistica si vorbesc direct publicului lor. In era digitala, industria sportiva incearca din ce in ce mai mult sa-si guverneze imaginea prin utilizarea tot mai mare a relatiilor publice si a altor aspecte ale managementului media.

Cele mai citite articole

MARKETIZAREA

Marketizarea a inconjurat industriile sportive si mass-media. Raportarea dimensiunii politice si economice a sportului a devenit mai importanta in ultimii ani. In prezent industria sportiva implica in mod regulat institutii mass-media si financiare, precum si implicarea guvernului. Acest proces a estompat granitele dintre notiunile traditionale ale jurnalismului sportiv si despre activitatea legata de sport. Centralitatea crescuta a pietei in industriile mass-media a ajutat la extinderea unei culturi de celebritati, in care vedetele sportive se gasesc din ce in ce mai atrase. Aceasta extindere a modelat si jurnalismul sportiv, unde a existat o crestere a numarului de jurnalisti, atat freelanceri, cat si personal care raporteaza si comenteaza.

Jurnalismul sportiv si scrisul este de asemenea vazut ca un element cheie al majoritatii ziarelor, deoarece isi repozitioneaza apelurile in incercarea de a atrage cititori noi. Cu toate acestea, introducerea unei concurente sporite pe piata televiziunii si explozia corespunzatoare a acoperirii sportului, nu exista nici o indoiala ca expansiunea jurnalismului sportiv care este evident pe piata mass-media nu s-ar fi intamplat in acelasi grad.

EFECTUL WEB

Site-urile web au avut un impact semnificativ asupra televiziunii, canalelor de stiri sportive, reportajelor sportive si programelor. De asemenea, folosesc instrumente si functii de proiectare de pe site-uri web pentru a creste cantitatea de informatii pe care le pot furniza simultan. Ecranele lor seamana acum cu site-uri, oferind informatii in schimbare continua in crawlerele din partea de jos si informatii actualizate frecvent in barele laterale. De asemenea, acestea depind foarte mult de cifre, cum ar fi tabele de liga, meciuri si scoruri. Cu alte cuvinte vorbim despre stiri sportive.

Cele mai citite articole