Chiar dacă telefonul mobil a preluat funcția clasică a ceasului, aceea de a indica ora, eleganța ceasului nu poate fi înlocuită de niciun alt dispozitiv.Indiferent de generație, încă există multe persoane care aleg să poarte ceas și să aibă o colecție de ceasuri pentru a le purta la diferite ocazii sau pentru simplul fapt că sunt pasionați. 

Din istorie și până în prezent, ceasurile rămân de actualitate 

Ceasul este un instrument de măsurare a timpului, care indică ora exactă. Trecerea timpului și calcularea acestuia a reprezentat încă din cele mai vechi timpuri o preocupare a omului. De la ceasuri portabile, purtate în buzunar, s-a ajuns la purtarea ceasului direct pe încheietura mâinii. Până la începutul secolului 20, femeile erau singurele care purtau ceas. 

Oamenii continuă să investească în ceasuri și sa își exploateze această pasiune, pentru unii clasică. În ciuda clasicismului pe care îl sugerează, mecanismele ceasurilor de mână s-au dezvoltat odată cu trecerea timpului și au rămas moderne, esența lor rămânând aceeași.

Ceasurile sunt o bijuterie care se remarcă prin eleganță

Cele mai citite articole

Ceasul de mână, simplu sau sofisticat, este perfect pentru a fi purtat atât în situații formale, cât și informale. Ceasurile calitative se remarcă prin finețe, prin detaliile lucrate atent și prin eleganța pe care o transmit. Spre exemplu, un  ceas Orient iese în evidență prin aspectul elegant sau sport pe care îl aduc unei ținute, în funcție de alegerea cumpărătorului. Ceasurile sunt potrivite pentru ocazii speciale, precum evenimente, ședințe sau prezentări, unde accesorizează un costum, sau pentru ocazii obișnuite și situații de zi cu zi, cum ar fi o plimbare în oraș sau o zi la birou. Acest accesoriu trebuie să fie asortat cu hainele în funcție de culoarea lor sau de stil

Alegerea ceasului perfect

Alegerea ceasului perfect se face în funcție de preferințele celui care îl poartă: ceasuri elegante, ceasuri sport, sunt categoriile de ceasuri cele mai preferate. Culoarea curelei poate influența de asemenea decizia în momentul achiziționării unui ceas, însă din fericire aceasta poate fi schimbată cu ușurință de către un specialist. De asemenea, ceasurile nu trebuie să atârne pe încheietură. Acestea trebuie să se potrivească perfect și să nu fie mobile.  

Ceasul este mai mult decât un simplu indicator al timpului. Este un simbol care poate fi considerat o veritabilă piesă de artă.  Un ceas poate reflecta un caracter puternic și atitudine, motiv pentru care este un accesoriu preferat de multe persoane, fiind un mijloc de exprimare a personalității, pe lângă faptul că este un simplu accesoriu.

Ceasul este un accesoriu la îndemână

Pentru a rămâne punctual și pentru a nu pierde noțiunea timpului, este de ajuns o simplă privire către încheietura mâinii. Deși toată lumea are acum un telefon mobil, ceasul este mult mai potrivit pentru a consulta ora, telefonul fiind păstrat de regulă în buzunar sau în geantă. Verificarea orei pe telefon este posibil să vină și cu dorința de a-l aprinde și de a naviga, deci de a pierde mai mult timp decât dacă ceasul de mână ar fi fost verificat în detrimentul telefonului.

Cele mai citite articole