Pokerul este unul dintre jocurile preferate ale vedetelor, existând chiar multe celebrități care excelează în acest domeniu.

În continuare vă prezentăm o listă cu vedete care pot face oricând din jocul de poker să fie a doua lor carieră:

Gerard Pique

Fundașul Barcelonei și fostul internațional al Spaniei a învățat să joace poker în perioada petrecută la Manchester United, unde a evoluat timp de patru ani, între 2004 și 2008.

De atunci, Gerard Pique a jucat în World Series of Poker (WSOP) și European Poker Tour (EPT) și și-a adjudecat peste 250.000 de dolari din câștiguri. Nu e mult pentru un fotbalist de top, așa cum este starul catalanilor, dar nu e deloc rău pentu cineva care joacă poker doar din pasiune.

Foști colegi cu Gerard Pique, portughezul Cristiano Ronaldo (din perioada Manchester United) și Neymar (din perioada Barcelona) sunt, de asemenea, mari fani ai jocului de poker, dar n-au ajuns (încă) la câștigurile din poker ale apărătorului iberic.

Ben Affleck

Actorul are o pasiune aparte pentru poker din tinerețe. Se spune că dublul câștigător al premiului Oscar ar fi fost dat afară dintr-un cazinou pentru că a fost prins în timp ce număra cărțile la blackjack.

După acel episod pe care vrea să-l dea uitării, s-a antrenat și a jucat în mod profesionist, iar câștigurile sale au depașit jumătate de milion de dolari în turneele de poker. La un turneu ținut in 2004, Ben Affleck, care joacă și poker online, a adunat aproape 360.000 de dolari.

Surprinzătoare este reputația lui Affleck în lumea pokerului, fiind cunoscut pentru jocul precaut și micile buy-in-uri. Chiar dacă face o jumătate de milion de dolari pentru o optime dintr-un film (sau mai puțin), nu-i place să-și piardă banii la masă.

Matt Damon

Ca și bunul său prieten de mai sus, Matt Damon, și el câștigător al premiului Oscar pentru scenariul orginal al filmului Good Will Hunting, are la rândul său o atracție față de poker și a fost unul dintre jucătorii de la faimosului și controversatul „Molly’s Game”.

Damon ar fi devenit un împătimit al pokerului grație filmului Quintă Royală, jucat alături de Edward Norton, un alt pasionat de joc.

Jennifer Tilly

Este posibil ca mulți s-o cunoască pe Jennifer Tilly din poker, dar ea apărut în multe filme cunoscute, precum Mincinosul Mincinoșilor sau Chucky, și chiar a avut o nominalizare la Oscar, pentru rolul din filmul Bullets over Broadway al lui Woody Allen.

Cele mai citite articole

Jennifer Tilly, care din 2004 se află într-o relatie cu jucătorul irlandez de poker Phil Laak, a câștigat din poker aproape 1 milion de dolari.

Shannon Elizabeth

Precum în cariera ei de actriță, Shannon Elizabeth a dispărut și din lumea pokerului în ultima perioadă. De altfel, ea a recunoscut că nu s-a considerat niciodată o jucătoare competitivă, dar n-a trecut cu siguranță neobservată. Atât ca actriță, cât și ca jucătoare de poker.

Chiar dacă a jucat rar, actrița cunoscută pentru apariția în seria American Pie, unde a interpretat rolul Nadiei, a câștigat mai bine de 250.000 de dolari din poker și a obținut un remarcabil loc trei într-o competiție natională majoră.

Tobey Maguire

Fostul actor principal din Spider-Man joacă poker de peste 15 ani și și-a câștigat o reputație de oponent puternic, atât în evenimentele live, cât și în cele din mediul online. Totuși, spre deosebire de ceilalți jucători din această listă, Tobey Maguire are în dreptul său și o bilă neagră. Se zvonește că nu joacă niciodată fără un deck shuffler special, pe care l-a plătit și îl deține.

Totodată, când a jucat pe mize mari cu Ben Affleck sau Matt Damon, Maguire nu ar fi avut un comportament tocmai civilizat cu ceilalți, fiind destul de vulcanic.

Michael Phelps

Fostul înotător, câștigător a nu mai puțin de 28 de medalii (record) la Jocurile Olimpice, a învățat poker de la Jeff Gross, un fost coleg de cameră, care între timp a devenit jucător profesionist de poker.

Phelps însuși nu a devenit încă un jucător de poker activ, profesionist, dar, din toate punctele de vedere, are toate aptitudinile de a face acest lucru și a avut câteva prestații decente la unele turnee.

Brad Garrett

Celebru datorită rolului din serialul Toată lumea îl iubește pe Raymond, Brad Garrett este un iubitor al pokerului și, în ciuda multiplelor roluri pe care le joacă, găsește întodeauna timp pentru poker.

Garrett a ajuns la nivelul la care a câștigat un slot în Poker Night in America și a fost implicat într-o dispută, devenită faimoasă, cu Phil Helmuth.

Jason Alexander

Dacă în rolul lui George Constanza din serialul de comedie Seinfeld rareori câștiga câte ceva, Jason Alexander a avut mult mai mult noroc în viața reală și a transformat pokerul în a doua sa profesie.

Până în prezent, a câștigat Celebrity Poker Showdown și a avut numeroase apariții în alte evenimente, clădinđu-și o reputatie de concurent acerb de poker.

Cele mai citite articole