Când sursele de venit sunt aceleași iar cheltuielile te pot lua mereu prin surprindere, este din ce în ce mai dificil să ajungi la o stare de echilibru financiar. Sigur, rudele sau prietenii mai apropiați îți mai pot sări în ajutor, însă chiar și aceste surse de împrumut vin cu limitări ușor de înțeles. Așadar, dacă te afli într-o situație aparent fără ieșire, nu te considera învins până nu încerci și ultima opțiune.

Ultima opțiune, împrumuturile rapide pe care cel mai probabil nu le-ai mai încercat până acum, s-ar putea să devină prima ta opțiune de acum înainte. Acestea sunt, până la urmă, unele dintre cele mai utile soluții financiare. Din fericire, piața românească conține o varietate de IFN-uri specializate tocmai pe acest tip de finanțare.

Prin definiție, împrumuturile rapide sunt concepute pentru a acoperi situații financiare limită. Sunt relativ ușor accesibile și tot mai multă lume pare să aibă nevoie de ele, de aici și creșterea accentuată a popularității lor, în ultimii ani.

Însă chiar dacă sunt ușor de accesat, împrumuturile rapide trebuie analizate cu discernământ și luând în calcul toți termenii și condițiile. Dacă, așa cum am sugerat la începutul acestui articol, este pentru prima dată când iei în calcul varianta asta, iată care sunt cele mai importante trei aspecte pe care este bine să le cunoști.

1. Creditul rapid facilitează împrumuturi limitate, cu condiții personalizate de rambursare;

2. Condițiile pentru obținerea unui astfel de credit sunt accesibile oricărui adult cu un minimum de experiență în câmpul muncii;

3. Pe tot parcursul perioadei de aplicare pentru împrumut respectiv al perioadei de creditare propriu-zise, clienții pot beneficia de consultanță specializată.

Ce înseamnă împrumuturi limitate și despre ce condiții este vorba?

Cele mai citite articole

Tocmai pentru că se acordă rapid, fără verificări prea riguroase, aceste împrumuturinu pot permite o îndatorare prea mare. Sumele sunt relativ mici, iar perioada de rambursare relativ scurtă, însă chiar și aici există flexibilitate în sensul că totul depinde de la un client la altul. 

Scopul instituției financiare nebancare care te împrumută este să se asigure că suma împrumutată este accesibilă și, totodată, ușor de rambursat. 

Condițiile atașate împrumutului fac referire la ratele în care se va returna împrumutul, dar și la taxele, comisioanele și dobânzile aferente. Mai ales acestea din urmă trebuie analizate cu atenție înainte de a semna pentru împrumut, așa că nu ignora detaliile contractuale doar pentru a primi cât mai repede banii!

Care sunt condițiile care te califică pentru un împrumut rapid?

Există, în acest domeniu, o serie de condiții de bază, la care se pot adăuga și altele, în funcție de cum consideră necesar instituția creditoare. Cert este că pentru a accesa un astfel de împrumut trebuie să ai cel puțin 18 ani împliniți și să ai o sursă de venit.

Este posibil să ți se prezinte însă și anumite condiții suplimentare, cum ar fi implicarea unor co-debitori, dovada că ești de cel puțin un an pe piața muncii sau că ai cel puțin 3 luni vechime la actualul loc de muncă. Însă așa cum am subliniat deja, toate acestea nu sunt o regulă!

La ce fel de consiliere te poți aștepta?

Tocmai pentru că poate fi foarte greu să obții un împrumut sigur și rapid de la o bancă, atunci când afli că există instituții financiare nebancare (care sunt perfect legale și monitorizate de Banca Națională a României), s-ar putea să te încerce măcar o ușoară teamă. Din fericire, IFN-urile îți pun la dispoziție consultanți care să te ajute să treci peste toate aceste temeri, oferindu-ți răspunsuri concrete la orice întrebări ai avea. 

Atunci când știi exact la ce să te aștepți, poți lua o decizie cu hotărâre, în cunoștință de cauză. Pentru ca totul să fie cât mai ușor, consultanța se acordă nu doar la început, înainte de a semna contractul, ci și pe toată durata creditării. Mai mult decât atât, consultanța oferită contribuie tocmai la cunoașterea cât mai exactă a nevoilor și a posibilităților tale, astfel încât să primești o ofertă cât mai personalizată.

Cele mai citite articole