Dacă te-ai plictisit de vechea baie plină de faianță și gresie și vrei să oferi o viziune mai modernă locuinței, trebuie să știi că poți utiliza și panouri decorative în baie. Panourile decorative pot transforma cu ușurință baia într-un loc plin de stil, modern, elegant sau în orice fel îți dorești datorită nenumăratelor forme ale sale, dimensiuni, culori și modele.

Stiluri de băi pe care le puteți aborda:

·       Modern;

·       Minimalist;

·       Vintage;

·       Rustic;

·       Clasic.

Cele mai citite articole

Panourile decorative sunt o soluție de efect pentru decorul pereților, sunt realizate astfel încât atunci când sunt asamblate pe perete să formeze un tot unitar și să ofere impresia unui perete sculptat, îndeplinind caracteristici de 3D. Având în vedere că materialul lor este unul dur, plăcile sunt rezistente la apă, putând fi montate și în băi, bucătării sau spa.

Când vine vorba de idei amenajare baie, trebuie să vă gândiți în primul rând la dimensiunea băii pe care o aveți la dispoziție în locuință, pentru a putea organiza totul în așa fel încât să ofere senzația de aglomerare.

Amenajarea în funcție de dimensiune

O baie mare îți oferă libertatea de a alege orice tip de culoare pentru faianță și gresie, însă îți oferă și posibilitatea de a te juca și cu panourile decorative pentru a da o notă cât mai personală și creativă locuinței tale. Având în vedere că spațiul este unul mare, posibilitatea de a alege mai multe piese de mobilier crește. Puteți opta pentru mai multe dulapuri, un vas de toaletă și un bideu, ce se pot separa printr-un panou.

În ceea ce privește faianța și gresia, puteți alege culori simple, fără modele și să integrați panouri decorative ce au diverse forme. Ele generează efecte vizuale unice, oferind caracter locului și totodată poate scoate din monotonie locuința. Dacă vrei să adaugi farmec băii tale și să îți expui personalitatea, o poți face utilizând aceste panouri decorative. În funcție de preferințe, dar și de modelele deținute, panourile pot fi plasate pe un perete întreg sau pe o porțiune izolată.

O baie mică nu vă oferă prea multe posibilități în amenajarea sa, însă poate arăta așa cum vă doriți dacă totul este gândit înainte. Când amenajezi o baie de mici dimensiuni, este necesar să ții cont în primă fază de culorile pe care le alegi și de modelele lor. Pentru a crea iluzia de spațiu, de mediu aerisit, puteți alege nuanțe de alb, bleu sau verde deschis. În cazul în care preferați nuanțe neutre și calde, puteți combina tonuri de bej cu alb, însă trebuie să evitați mereu culorile închise, pentru că au efectul opus. Dacă nu doriți să utilizați faianța, puteți decide să utilizați plăcile decorative cu modele de dimensiuni mici, pentru a putea obține senzația de spațiu mai generos.

Așadar, înainte de a vă apuca să schimbați designul băii trebuie să vă gândiți la ceea ce doriți să realizați, să luați în calcul spațiul pe care îl aveți la dispoziție și să vă creați un plan potrivit pentru locuința voastră. 

Cele mai citite articole