Achizitionarea unui detector de camere nu poate sa faca rau nimanui, pentru ca nu se stie niciodata cand alte persoane rau intentionate isi doresc sa strice reputatia unui om, plantandu-i astfel in birou diverse dispozitive cu care sa-l spioneze, fara ca el sa stie despre acest lucru. Asadar, este mai bine sa se previna intamplarea anumitor situatii, decat sa se intample complet pe neasteptate. 

Motivele de achizitionare a unor astfel de dispozitive cresc si mai mult in contextul in care persoana in cauza suspecteaza ca este ascultata sau filmata impotriva vointei sale, cu scopul de a se obtine diverse informatii.

Ce tipuri de detectoare de camere exista si care este cel mai util?

De-a lungul timpului, au aparut mai multe dispozitive de spionaj care pot fi integrate intr-o multime de obiecte, fara a fi suspectata prezenta lor in acele locuri. De aceea, este necesara folosirea unui detector camere, care poate sa demaste si cel mai bine ascuns microfon sau camera spion. Acestea sunt, bineinteles, de mai multe tipuri:

Detector pentru dispozitive audio

Aceste detectoare se adreseaza doar dispozitivelor audio plantate in diverse locuri greu accesibile, la care nimeni nu s-ar fi gandit vreodata. Un astfel de detector este un model standard si destul de usor de folosit. Este dotat cu mai multe antene, cu ajutorul carora poate sa scaneze frecventele radio care sunt cuprinde intre 0 MHz si 10.000 MHz. Daca sesizeaza ceva, acest gadget va produce un semnal luminos prin care va anunta despre prezenta microfonului spion.

Detector pentru camere 

Cele mai citite articole

La baza acestor detectoare se afla o tehnologie militara care este capabila sa identifice diverse spoturi luminoase care se afla la aparatele foto. Acestea pot sa identifice si camerele care nu transmit in mod continuu informatii, ci care se opresc din inregistrat in anumite puncte moarte in care nu „simt” nicio miscare. Desi sunt mai costisitoare, aceste gadgeturi pot fi de un real folos in prevenirea expunerii in ipostaze compromitatoare.

Detector pentru diverse dispozitive GSM

In cazul in care o persoana suspecteaza ca telefonul ii este ascultat, trebuie sa foloseasca in cel mai scurt timp un astfel de detector, cu care sa identifice daca se intampla acest lucru sau nu. Cu ajutorul unui astfel de gadget, persoana in cauza va primi o notificare daca ii este ascultat telefonul sau, pur si simplu, semnalul audio se va intrerupe. 

Detector pentru jonctiuni neliniare

In cazul acestor detectoare, este bine de stiut faptul ca au fost concepute pentru a gasi dispozitive care au in componenta lor elemente semiconductoare, cum se intampla in cazul dispozitivelor de interceptat, de inregistrare audio, de amplificare a microfoanelor, fara sa conteze care este starea lor de functionare (daca sunt oprite, daca sunt pornite).

Prin urmare, achizitionarea unui detector de camere se dovedeste a fi un lucru destul de util in cazul in care persoana respectiva suspecteaza ca este urmarita sau inregistrata. Este mult mai bine sa se previna intamplarea unei situatii urate cu ajutorul unui astfel de dispozitiv.

Cele mai citite articole