Un studiu al Comisiei Europene din 2019 arată că românii petrec aproximativ 32 de ore pe an în mașină, doar în ambuteiaje. Numărul crește odată ce se adaugă la această valoare și timpul petrecut în tranzit sau într-o cursă amicală.

E normal ca atunci când o bună parte din activitatea zilnică, săptămânală sau lunară se desfășoară în mașină, să dorești ca aceasta să fie mereu într-un stadiu impecabil, care să îți permită să te simți bine atunci când te urci la volan. Unul dintre primele lucruri pe care îl poți face pentru a-ți asigura cu ușurință această stare de bine, este să investești într-un covoraș de mașină pretabil și potrivit autoturismului tău.

De ce să te intereseze aspectul preșului de mașină?

Atenția la detalii face, de cele mai multe ori, diferența între ceva mediocru, ordinar și ceva unic, special. Covorașul tău de mașină poate fi acel detaliu care să îi confere superioritate și prestigiu autoturismului tău, iar asta deoarece un astfel de accesoriu, bine ales, garantează acea atenție la detaliu care transformă în totalitate un obiect din simplu în extraordinar. Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont în dotarea mașinii tale cu preșuri:

1.     Covorașul și sezonul trebuie să fie într-un tandem armonios

Pentru a beneficia în totalitate de proprietățile aduse de covorașul tău și pentru a te  asigura că mașina ta este mereu pregătită, indiferent de situație, este important să iei în calcul particularitățile acestuia și sezonul în care ne aflăm. Se cunoaște faptul că, de cele mai multe ori, covorașele de mașină se pot întâlni sub două forme:

·       Cauciucate

Acest tip de preș de mașină este special gândit pentru a ține sub control depunerile de apă cauzate de volumul mare de ploi sau zăpadă, astfel că utilizarea sa este recomandată pe durata toamnei și a iernii, când condițiile termice pot reprezenta un factor negativ, de stres, în menținerea aspectului impecabil al mașinii.

·       Textile

Cele mai citite articole

După cum se poate intui, acest tip de preș este destinat sezonului uscat, anume primăverii și verii. Datorită aspectului său camuflat și plăcut la vedere, el reprezintă un favorit în materie de preșuri, însă atât prestația, cât și confortul oferit, scade odată cu întrebuințarea sa pe durata sezonului umed.

2.     Covorașul și mașina trebuie să meargă mână în mână

Atunci când te gândești la preșurile cu care vrei să îți dotezi mașina, trebuie să știi că ai la dispoziție o gamă variată de produse și opțiuni. 

În general, covorașele sunt de trei tipuri:

·       Universale: această categorie face referire la acele covorașe standard, pliabile oricărui tip de autoturism;

·       Dedicate modelului și mărcii mașinii tale: aceste covorașe de mașină de la Autogedal.ro sunt special gândite pentru a se potrivii mașinii tale. Ele se bucură de o configurație perfect compatibilă cu modelul și marca autoturismului tău, conferindu-i astfel un aspect curat, îngrijit dar și atrăgător. Ele sunt concepute într-un mod care să servească cât mai bine nevoilor tale și ale mașinii tale. De asemenea, emisia de miros de cauciuc este mult redusă comparativ cu alternativa sa, covorașele standard.

·       Personalizate: dacă îți dorești să impresionezi până și în cele mai mici detalii, covorașele personalizate sunt alegerea perfectă.  De la culoare (atât a preșului, cât și a marginilor sau a țesăturilor) și text, la poziționare și destinație, alegerea este în totalitate a ta.

În concluzie, alegerea unui covoraș de mașină este mai importantă decât poate părea la prima vedere. Informează-te corect și alege varianta cea mai potrivită ție și mașinii tale.

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole