Pentru inceput, bicicletele pentru copii au dimensiuni diferite fata de cele pentru adulti (dupa dimensiunea rotii, mai degraba decat dimensiunea cadrului). De asemenea, chiar si atunci cand vorbim despre o bicicleta cu roti de o dimensiune anume, inaltimea de asamblare si inaltimea postului scaunului in randul producatorilor pot varia foarte mult. In cele din urma, in timp ce i se face publicitate unei biciclete copii 3 ani, este posibil ca copilului tau sa nu i se potriveasca acea bicicleta, deoarece caracteristicile copiilor sunt diferite – este posibil ca doi copii de aceeasi varsta sa nu poata utiliza aceeasi bicicleta.

Acestea fiind spuse, daca vrei sa sa cumperi o bicicleta ca si cadou pentru copii, fara a face mai multe incercari sau greseli si fara a avea fire albe la finalul cautarilor. Iata cateva sfaturi utile care sa te ajute sa obtii prima bicicleta a copilului tau cu dimensiunea potrivita.

Trebuie sa stii ce dimensiune a rotii este potrivita pentru bicicleta copilului tau. Bicicletele pentru copii sunt „dimensionate” in functie de diametrul rotilor lor. Cele mai mici biciclete cu pedale incep cu roti de 12 inchi, in timp ce bicicletele mai mari merg pana la roti de 24 de inchi. Cand copilul tau este pregatit pentru 26 de inchi, acestia sunt in general gata pentru o plimbare cu biciclete de dimensiunea adultilor. Bicicletele Balance, pe de alta parte, incep cu roti de pana la 10″ desi majoritatea bicicletelor de echilibru au roti de 12″ sau 14″. 

Cele mai citite articole

Cel mai bun mod de a incepe cautarile in functie de dimensiunea de care are nevoie copilul este sa stabilesti ce dimensiune probabila a rotilor au. Spun probabil pentru ca ne bazam pe o gama de varsta pentru copiii cu inaltimea medie. Daca copilul tau este mic sau foarte inalt, este posibil sa aiba nevoie de o bicicleta mai mica sau mai mare decat gama generala care este sugerata pentru varsta lor. Acesta nu este un factor de stres, ci doar un punct de plecare, asa ca ar fi bine sa iti faci o idee asupra dimensiunii rotilor de care ar avea nevoie copilul tau.

Masoara inaltimea si insertia copilului tau. Urmatorul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti masori copilul. Nu sari peste acest pas si nu incerca sa ghicesti dimensiunile copilului pentru ca exista riscul sa faci alegerea gresita. Daca cumperi bicicleta sa o oferi cadou, ar trebui totusi sa le poti cere parintilor copilului sa ii masoare pentru voi. Daca vrei sa ramana surpriza si pentru ei, gaseste un motiv pentru care ai putea avea nevoie de dimensiunile copilului.

Cauta specificatiile bicicletei sau bicicletelor de care esti interesat. Doar pentru ca consideri ca copilul tau are nevoie de o bicicleta de 14 inchi asta nu inseamna ca orice bicicleta de 14 inchi i se va potrivi. Bicicletele diferite au diferite inaltimi stand-over si inaltimi ale scaunului min / max.   Cel mai bine este sa cauti o bicicleta care sa ofere cel mai bun fit pentru copilul tau. Nu toti producatorii de biciclete listeaza inaltimea de pastrare pentru bicicletele lor. Daca se intampla, totusi, ar trebui sa o compari cu insertul copilului.

Cele mai citite articole