Pantofii sport sunt unele dintre cele mai populare încălțări pentru femei, copii și bărbați. Tenișii sau adidașii oferă confort și sunt extrem de versatili, de aceea îi poți asorta la ținute casual, sport sau chiar elegante.

Datorită gamei extrem de variate de pantofi sport, probabil te întrebi cum să alegi perechea ideală. Ține cont de următoarele sugestii, pentru o achiziție sigură și informată!

Investește în branduri de calitate

Dacă vrei să cumperi o pereche nouă de pantofi sport, merită să investești în modelele celor mai cunoscuți producători. Brandurile celebre reprezintă una dintre garanțiile calității, așa că nu vei da greș.

Cu siguranță, ai în vedere achiziționarea unor încălțări sport de cea mai bună calitate, pe care să le porți ani la rând. De exemplu, poți găsi pantofi sport de la Adidas în outletul FASHION HOUSE Militari, de unde să alegi modelele preferate, la prețuri avantajoase.

Adidas este un brand cu nume sonor în industria pantofilor sport, așa că nu trebuie decât să selectezi modelele care îmbină utilitatea cu designul plăcut.

Ai în vedere confortul pe care ți-l oferă

Pantofii sport trebuie să fie, mai întâi de toate, comozi. Chiar dacă îți place un anumit brand și ai găsit perechea care te încântă, nu te lăsa dus de val. Pot exista încălțări sport aspectuoase, dar inconfortabile. 

Mai mult, pantofii sport trebuie aleși în mărimea corectă. Nu cumpăra modele prea mari sau care te strâng, ci caută pantofi sport flexibili, în care te simți bine din prima clipă. Dacă alegi încălțările din magazine fizice, probează-le și cumpără mărimea care ți se potrivește. Consultă tabelele cu mărimi, atunci când vrei să achiziționezi online teniși sau adidași, iar dacă aceștia nu-ți vin bine, nu ezita să-i returnezi.

Verifică atent materialul din care sunt realizați

Cele mai citite articole

Ca să alegi perechea potrivită de încălțări sport, merită să verifici și materialul lor. De obicei, pantofii sport se pretează diferitelor condiții de utilizare. Poți opta pentru tenișii sau adidașii din materiale textile subțiri, dacă vrei să-i porți în sezonul cald, pentru că oferă ventilație.

Există și sneakerși confecționați din materiale mai groase și durabile, precum pielea, care sunt foarte rezistenți. Aceștia sunt recomandați pentru sezonul rece, dar și pentru activități sportive intense, precum traseele cu obstacole.

În final, ai la dispoziție și pantofi sport impermeabili, soluții potrivite îndeosebi pentru zile ploioase.

Ține cont de contextul în care folosești pantofii sport

Înainte să adaugi pe listă o pereche nouă de pantofi sport, gândește-te și la contextul în care o s-o porți. Modelele clasice și versatile, din pânză, sunt recomandate pentru uz zilnic, indiferent dacă le porți în oraș, la școală sau la job. Caută încălțări practice și confortabile, cu o talpă cât mai netedă.

În schimb, dacă achiziționezi adidași pentru alergare, vei avea nevoie de modele cu talpă flexibilă, pentru ca picioarele tale să nu aibă de suferit în timp ce te antrenezi. La fel de populari sunt și sneakerșii pentru sală, a căror talpă oferă aderență la sol. Din fericire, ai la dispoziție zeci de modele concepute special pentru exerciții fizice și confort optim.

Optează pentru designul care te încântă

Deși nu este cel mai important criteriu de selecție a pantofilor sport, modelul pe care îl cumperi trebuie să-ți placă din punct de vedere estetic. Astfel, alege teniși și adidași care se potrivesc în ținutele tale de zi cu zi.

Poate ești pasionat de încălțămintea sport colorată sau cu imprimeu ori din contră, ai nevoie de pantofi comozi în nuanțe clasice de negru, alb sau bej. Cumpără modelele pe care să le porți cu drag, în ținutele preferate.

Ai în vedere aceste sfaturi și cumpără pantofi sport de calitate, care ți se potrivesc perfect!

Cele mai citite articole