Desi majoritatea oamenilor nu doresc sa angajeze un avocat, majoritatea vor avea nevoie de unul la un moment dat. Pentru a-ti imbunatati experienta generala, urmeaza aceste reguli importante pentru construirea unei relatii solide cu avocatul tau. O relatie client-avocat foarte buna va creste sansele de a castiga cazul cu care te confrunti.
Alege avocatul potrivit
Nici un Avocat online nu are cunostinte legate de toate tipurile de lege. Prin urmare, atunci cand te confrunti cu o anumita problema de ordin juridic, va trebui sa angajezi un avocat specializat in acel domeniu. Folosind avocatul potrivit,iti vei creste sansele de reusita. De exemplu, daca ai nevoie de ajutor cu un contract de inchiriere, trebuie sa apelezi la un avocat specializat in drept comercial.
Daca te confrunti cu un accident auto, atunci ai nevoie de un avocat specializat pe daune auto. Intalneste-te cu mai multi avocati pentru a vedea cum te simti in preajma fiecaruia dintre acestia. Daca te simti incomod, atunci va trebui sa iti continui cautarea.
Pregateste-te foarte bine pentru intalnirea cu avocatul tau
Gandeste-te la ceea ce vrei sa realizeze avocatul tau. Care sunt obiectivele tale? Care ar fi cel mai bun rezultat si care ar fi un rezultat acceptabil? La ce poti renunta? Care sunt cele mai mari preocupari ale tale? Pregateste o lista cu toate intrebarile pe care doresti sa i le adresezi avocatului.
Datoria acestuia este aceea de a te lamuri si a elimina starea de confuzie in care te regasesti. Un adevarat profesionist iti va oferi absolut toate raspunsurile de care ai nevoie si va fi sincer si deschis cu tine. Toate aceste aspecte vor duce la obtinerea unei colaborari excelente care va creste sansele de castig de cauza.
Stabiliti asteptarile
Cele mai citite articole
Fie ca incepi o relatie cu un avocat nou sau resetezi o relatie existenta, lucrati impreuna pentru a stabili foarte clar care sunt asteptarile de ambele parti. Cat de des te astepti la o actualizare a cazului? Ce metoda de comunicare preferi (telefon, e -mail, scrisori)? Cat de repede vor fi returnate apelurile sau e-mailurile?
Totodata, nu ezita sa discuti cu avocatul tau si despre banii pe care va trebui sa ii platesti pe parcursul colaborarii si cum se va face plata, precum si intervalul de timp dintre plati. Acestea nu trebuie sa se simta ca niste intrebari incomode pentru tine, ci niste intrebari la care ai nevoie de raspusuri clare pentru a stii mai departe ce ai de facut.
Acceptati sfaturi, dar intelegeti rolul avocatului
Un avocat are datoria de a va reprezenta ca si client, precum si o datorie fata de sistemul instantelor si diverse reguli etice profesionale. Avocatul tau va avea dreptul sa decida cum se efectueaza unele proceduri legale, dar, in general, rolul este sa te sfatuiasca cu privire la riscurile legale. De asemenea, datoria lui este si aceea de a descrie strategii sau optiuni pentru a-si indeplini obiectivele in cadrul legii.
In acelasi timp, daca ignori in mod constant sfaturile avocatului tau, acesta va submina relatia, si iti va sugera, cel mai probabil, sa gasesti un avocat diferit mai potrivit pentru obiectivele sau temperamentul tau. Din nou, ai grija la relatia pe care o construiesti cu avocatul tau pentru ca aceasta are un rol extrem de important in rezolvarea cazului cu care te confrunti.
Totodata, este important sa iti platesti facturile la timp. Aceasta este o dovada de respect pentru avocatul tau si pentru munca depusa. Tine cont de faptul ca uneori poate fi necesar sa platesti in avans o parte din onorariu. Aceasta este o modalitate de plata pe care o adopta din ce in ce mai multi avocati pentru a se asigura ca incep o colaborare serioasa.