Cand cineva doreste sa cumpere o casa ieftina trebuie, de obicei, sa depuna eforturi considerabile pentru a gasi o proprietate sub pretul pietei. Multe dintre casele ieftine au nevoie de reparatii, iar cele cale sunt in stare buna pot fi supraevaluate de catre proprietari sau agentiile imobiliare.

         Daca esti in cautarea unei locuinte mai ieftine, exista cateva locuri unde ai putea cauta.

Contacteaza un agent imobiliar

         Primul pas pe care il poti face in cautarea unei locuinte ieftine este sa iei legatura cu un agent imobiliar caruia sa ii explici de cati bani dispui si ce tip de casa cauti. Agentul imobiliar iti poate prezenta o locuinta care se incadreaza in cerintele tale sau te va anunta cand va aparea o astfel de oferta.

Extinde cautarile si in afara orasului

         De multe ori pretul locuintelor din oras sunt supraevaluate. O solutie excelenta este sa aruncati o privire si asupra caselor din imediata vecinatate a municipiului in care locuiti. Vei putea avea surpriza sa constati ca cu banii pentru un apartament cu trei camere din oras poti cumpara o casa la doar cativa kilometri de oras, bucurandu-te de curte, aer curat si o cladire moderna.

         Marea majoritate a clientilor evita locuintele din afara orasului din cauza distantei pe care ar trebui sa o parcurga zilnic cu copiii la scoala sau catre locul de munca. Totusi, daca pui in balanta suprafata de locuit si confortul unei case fata de un apartament, vei constata ca vei face o afacere buna.

Cauta locuinte executate silit

            O alta sursa de a gasi locuinte ieftine este sa apelezi la site-urile de licitatii online unde sunt vandute proprietati executate silit. Unul dintre cele mai bune site-uri de acest gen este Imopont.

         Avantajul unor astfel de licitatii este ca iti ofera posibilitatea de a gasi locuinte cu 20%-30% mai ieftine decat pretul pietei. Este vorba despre locuinte ai caror proprietari le-au cumparat prin credit imobiliar si nu au mai putut plati ratele o perioada lunga de timp, astfel incat banca le-a recuperat si le scoate la vanzare la preturi convenabile pentru a-si recupera cat mai rapid banii.

Intereseaza-te la prieteni

         Daca vrei sa eviti interactiunea cu persoane straine sau intermediari care aplica comisioane, ar trebui sa te interesezi daca nu cumva un prieten sau prietenul unui prieten are de vanzare a locuinta. In felul acesta vei putea negocia altfel pretul de cumparare. In plus, poti fi sigur de plusurile si minusurile casei pe care urmeaza sa o cumperi.

         In cazul in care vrei sa cumperi locuinte printr-un credit ipotecar, un prieten poate fi mai intelegator cand vine vorba de a astepta pana ti se aproba imprumutul, eliminand astfel riscul de a o vinde altui client.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *