Tu la ce criterii ești atentă când îți alegi ochelarii de soare? Forma acestora, materialul din care sunt realizați, gradul de protecție UV pe care îl oferă? Toate sunt, într-adevăr, criterii foarte importante, dar cum rămâne cu mărimea acestora? Dacă ochelarii de soare sunt prea mari ori prea mici sau dimensiunile lor nu se potrivesc proporțiilor feței tale, șansele să-i și porți scad semnificativ. De aceea, este important să te asiguri că aceștia ți se potrivesc din toate punctele de vedere înainte de a-i cumpăra. Continuă să citești pentru a descoperi câteva sfaturi utile în acest sens. 

1. Verifică informațiile de pe ochelarii de soare preferați

Ai deja pe acasă ochelari de soare pe care i-ai purtat de fiecare dată cu plăcere și de care nu ai avut niciodată motiv să te plângi că ar fi inconfortabili sau că nu ți-ar proteja ochii de lumina puternică? Atunci primul lucru pe care trebuie să îl faci este să verifici dimensiunile acestora.

Pe partea interioară a ramelor ar trebui să găsești trei cifre. Aceste cifre reprezintă dimensiunea lentilei, mărimea punții nazale și dimensiunea brațelor ochelarilor, exprimate în milimetri. Cunoscând aceste dimensiuni, poți căuta un model cu mărimi similare din colecția Prada ochelari de soare

Dacă, din diverse motive, nu reușești să găsești aceste cifre, îți poți măsura chiar tu ochelarii de soare preferați. Cu ajutorul unei rigle, verifică distanța de la o margine a lentilei la alta (în porțiunea cea mai lată) pentru a obține dimensiunea lentilei, distanța dintre cele două lentile (pentru a obține dimensiunea punții nazale) și lungimea brațelor ochelarilor, începând de la balama și până la capătul care se sprijină pe ureche.

2. Măsoară-ți fața

Cele mai citite articole

Pentru a găsi mărimea ideală a ochelarilor de soare în funcție de dimensiunile feței tale, va trebui să măsori distanța dintre tâmple. Aceasta se poate măsura cu ajutorul unei rigle sau orice alt instrument de măsurat pe care îl ai la îndemână. Valoarea obținută ar trebui să corespundă cu lățimea totală a ramei ochelarilor. Asigură-te doar că rigla este dreaptă atunci când faci măsurătorile.

Nu este nicio problemă dacă există diferențe de 2 sau 3 milimetri, în plus sau în minus, între distanța dintre tâmple și lățimea ramei ochelarilor. Totuși, dacă diferența este mai mare, ochelarii nu ți se vor potrivi corect din punct de vedere al dimensiunilor și vor fi fie prea mari, fie prea mici pentru fața ta. Și ce poate fi mai neplăcut decât ca, după ce ai comandat ochelari de soare Prada pentru femei, aceștia să sosească și să constați că nu ți se potrivesc?!

3. Cere ajutorul unui specialist

Un optician te poate ajuta în mod sigur să afli care este mărimea ideală pentru tine când vine vorba de ochelari de soare. Dincolo de aspecte ce țin strict de dimensiunile ochelarilor, acesta îți va putea recomanda și cele mai potrivite modele de ochelari de soare ținând cont și de proporțiile feței tale, de tonul pielii tale, de stilul și de preferințele tale persoanele.

Prin urmare, nu ezita să ceri ajutorul unui specialist atunci când alegi ochelarii de soare. Nu este deloc complicat – tot ce trebuie să faci este să intri într-un magazin de ochelari în Brașov sau în orice alt oraș locuiești. Vei găsi suficiente persoane dispuse să te ajute. 

Găsirea mărimii ideale a ochelarilor de soare nu este un proces complex, atâta timp cât urmezi sfaturile prezentate în acest articol. Folosindu-te de o pereche mai veche de ochelari de soare ca referință, măsurându-ți singură fața și apelând la ajutorul unui specialist, te asiguri că vei găsi ochelarii de soare perfecți, care să ți se potrivească și să îți protejeze ochii corespunzător. 

Cele mai citite articole