Sunt de felicitat soferii auto care acorda o atentie sporita asupra exteriorului masinii, cu toate acestea, nici interiorul nu ar trebui ignorat, cu atat mai ales daca in discutie intra o tapiterie din piele naturala, care necesita un proces mai amplu de ingrijire. Te numeri printre cei care isi doresc ca autovehiculul sa arate impecabil? Acest articol ti se adreseaza!

In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva sfaturi cu privire la curatarea si intretinerea interiorului propriului autoturism in functie de materialele tapiteriei, astfel incat aceasta sa nu sufere deteriorari ci, din contra, sa arate ca in ziua achizitiei de la producator. Ai in vedere ca piata de profil iti pune la dispozitie o multime de produse special concepute pentru un detailing auto interior efectuat ca la carte si actioneaza in consecinta. 

Curatarea tapiteriei auto din materiale textile

Dupa ce ai terminat de aspirat toate suprafetele, astfel incat sa indepartezi in intregime mizeria, praful sau chiar parul de la animale, poti utiliza un detergent special conceput pentru curatare tapiterie auto. Produsul trebuie sa fie bland cu materialul, pentru a nu se deteriora si pentru a nu suferi modificari neplacute. Cu cat substanta este mai concentrata, cu atat aceasta este mai agresiva, daunandu-i in timp suprafetei textile. In cazul in care este vorba despre murdarie bine prinsa in cusaturile tesaturii, poti folosi o perie de dinti, care este suficient de blanda fara sa afecteze materialul, dar si destul de eficienta pentru indepartarea petei. 

Curatarea tapiteriei auto din piele naturala

Cele mai citite articole

Cu toate ca pielea naturala este recunoscuta pentru rezistenta sa indelungata in timp, trebuie sa te asiguri, totusi, ca ai grija ca materialul sa nu se deterioreze din cauza unei curatari neadecvate. Exista solutii si produse care sunt mult prea concentrate. Din acest motiv, trebuie sa te asiguri ca folosesti un detergent special conceput pentru pielea naturala. 

In cazul in care este vorba despre o pata bine impregnata in material, foloseste un balsam si o solutie pentru piele eficienta in eliminarea petelor. Poti folosi, de asemenea, si produse pregatite in casa, insa eficienta lor nu este la fel de garantata ca in cazul unor produse profesionale. 

Cum poti preveni aparitia petelor si a murdariei pe viitor?

Cine nu isi doreste sa isi mentina aspectul impecabil al masinii? Din fericire, nu este o procedura dificila. Poti folosi o protectie care sa acopere scaunele si care sa aiba aceeasi culoare ca nuanta originala a tapiteriei. Opteaza pentru un model lavabil, care poate sa fie curatat la masina de spalat, astfel incat sa il reimprospatezi in mod constant. De asemenea, exista si produse care pot impiedica murdaria sa patrunda in tesaturi.

Curatarea interiorului masinii este o procedura la fel de importanta ca intretinerea exteriorului si nu trebuie sa fie amanata prea multa vreme. Cu cat o amani mai mult, cu atat petele si murdaria se vor infiltra mai bine in interiorul materialului. Acorda-i interiorului autoturismului tau o curatare constanta si te vei bucura de o masina impecabila cat mai multa vreme.

Cele mai citite articole