Dotarea bucătăriei restaurantului tău este fără doar și poate o sarcină complexă. Trebuie să îți alegi foarte bine mobilierul și utilajele profesionale de care ai nevoie, dar și să te gândești la distribuția lor cât mai inteligentă în spațiu. De rezolvarea acestei provocări va depinde în mare măsură succesul afacerii tale.

Pentru a face alegerea potrivită, este bine să ai în atenție câteva elemente cheie pentru a putea să îți echipezi bucătăria localului foarte bine și a profita la maximum de suprafața disponibilă, fără a renunța la elementele esențiale care sunt aducătoare de profit.

Mobilierul modular, echipament practic și versatil

Care ar fi cea mai bună opțiune în materie de dotări HoReCa? Întotdeauna va fi mai avantajos să optimizezi resursele de bucătărie în limitele bugetului și să profiți de ele la maxim. Astfel, amenajările bazate pe mobilier modulare sunt o alegere înțeleaptă, deoarece se adaptează și se combină cu ușurință între ele.

Blatul continuu din oțel inoxidabil dintr-o bucată este o modalitate excelentă de a profita de spațiu foarte bine în bucătăriile mici ale unităților HoReCa. Când acesta este așezat deasupra unor piese de mobilier modular, cum ar fi dulapurile cu diverse compartimente, cu rafturi și sertare. Acest blat se poate folosi ca banc de lucru pentru pregătirea alimentelor. Au avantajul că se curăță foarte ușor și rapid.

Uși glisante: ai probleme să deschizi mobilierul din bucătăria profesională? Atunci alege echiparea acestei incinte cu mobilier din oțel inoxidabil, prevăzut cu uși glisante, deoarece va preveni incidentele datorită deschiderilor speciale.

Posibilitatea de a personaliza lungimea mobilierului de inox (mese, blaturi sau rafturi), permite să existe întotdeauna o soluție care să se potrivească în localul tău.

Dacă vrei să îți dotezi bucătăria unui restaurant care are dimensiuni limitate, este ideal să alegi dulapuri și rafturi montate pe perete. Datorită acestor elemente rezistente și funcționale, personalul va putea avea la îndemână oricând farfuriile, ustensilele de bucătărie, sosurile etc.

O distribuție optimă a dotărilor unei bucătării profesionale depinde totuși într-o foarte mare măsură de tipul meniului și de capacitatea maximă de ședere a consumatorilor. De exemplu, un restaurant cu specific chinezesc nu va avea aceleași nevoi ca o pizzerie. Aceasta din urmă necesită un spațiu mare în care să frămânți și să coci aluatul și alte echipamente (de tip fast food).

Cele mai citite articole

Ca să nu mai amintim și de faptul că anumite unități de alimentație publică au nevoie de mese refrigerate din inox, în timp ce altele nu. Sarcina principală a mesei frigorifice este de a reduce timpul de gătire prin combinarea unui echipament frigorific și a unei suprafețe de lucru (blat): în acest caz, toate produsele sunt la îndemână, iar condițiile de depozitare reci îți permit să nu îți mai faci griji cu privire la scăderea calității lor.

Ce sunt mesele refrigerate HoReCa?

Mesele reci, precum este și  masa  refrigerată GNTC700L2 de la TC Romania Crown Cool, aparțin așa cum rezultă și din denumirea lor, categoriei echipamentelor frigorifice. Cu toate acestea, ca orice subspecie de echipamente profesionale, au propriile caracteristici.

În funcție de nevoi, un astfel de echipament poate servi ca suprafață de lucru pentru un bucătar, în momentul pregătirii de către acesta a salatelor, pentru un lucrător care pregătește aluatul pentru pizza, dar poate și stoca, de asemenea, semifabricate pentru activități gastronomice ulterioare sau preparate finalizate.

Bucătarul nu mai aleargă la dulapul frigorific pentru fiecare fleac și nu pierde timpul încercând să folosească ingrediente răcite la nimereală, ci în condiții adecvate rețetei respective. În acest sens, sunt solicitate mese frigorifice mai ales în acele unități în care viteza de gătit este crucială. Acest lucru permite personalului să realizeze semifabricate pentru așa-numitele “ore de vârf”, care sunt în orice unitate de servicii alimentare.

Experții spun că o masă frigorifică este capabilă să crească productivitatea unui bucătar chiar și de 3 – 4 ori.

Deoarece acest echipament aparține categoriei de echipamente utilizate de profesioniști, se poate spune că sunt dotări premium care, chiar dacă funcționează non stop, te poți baza pe ele mult timp.

Aceste mese profesionale sunt caracterizate prin:

  • rezistență crescută la uzură;
  • rezistență la deteriorarea chimică;
  • durată de viață extinsă: uneori, astfel de mese pot servi în cadrul unei unități HoReCa chiar și zeci de ani.

Vrei mai multe informații? Specialiștii de la TC Romania Crown Cool ți le oferă cu amabilitate. Contactează-i acum!

Cele mai citite articole