Ochelarii de soare sunt un accesoriu care nu poate lipsi din garderoba ta, care iti pot schimba in mod radical tinuta. Insa, acestia ofera si protectie si ar trebui purtati in mod obligatoriu intr-o zi insorita. In momentul in care iti achizitionezi o pereche, vei dori ca acestia sa iti poata proteja ochii, sa fie durabili, sa isi pastreze aspectul o perioada cat mai indelungata si, bineinteles, sa fie originali. Din pacate, exista multe replici ale unor modele de ochelari de soare celebri, realizate de branduri de renume, care nu iti ofera toate aceste avantaje. De aceea, este important sa stii cum identifici o pereche de soare falsa.

Calitatea materialelor

Calitatea materialelor este unul dintre cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii iei in considerare atunci cand cauti ochelari de soare originali. In cazul unei perechi false, materialele utilizate nu vor fi la fel de rezistente, vor parea mai subtiri si mai predispuse la a se rupe sau deteriora. In schimb, producatorii avizati vor utiliza doar materiale de top, cu finisaje realizate in cel mai atent detaliu.

Verifica bine rama ochelarilor, precum si lentilele. In general, poti observa atunci cand lentilele sunt realizate dintr-un material de calitate mai slaba. Acestea sunt mai subtiri, mai fragile si par sa ofere mai putina protectie in cazul in care ochelarii sunt falsi. Asadar, asigura-te ca inspectezi foarte bine perechea si ca o probezi, pentru a vedea cat de confortabila este sau cat de usor ii poti misca bratele.

Marcajul CE

Marcajul CE este obligatoriu pentru toti ochelarii de soare originali. Acest marcaj certifica faptul ca produsele sunt conforme standardelor europene si ca ofera protectie impotriva radiatiilor ultraviolete. Ele pot avea un efect nociv nu doar asupra pielii, ci si asupra ochilor, asa ca ochelarii de soare ar trebui sa nu le permita sa ajunga la retina.

Acest marcaj ar trebui sa fie inscriptionat pe partea interioara a bratului ramei. Unele perechi pot avea un marcaj suplimentar, si anume UV400. O astfel de performanta inseamna ca lentilele pot bloca pana la 400 de nanometri cand vine vorba de lungimea de unda a radiatiilor UV. Asadar, daca intalnesti aceste doua inscriptii pe bratele ochelarilor, poti sti sigur ca sunt originali.

Accesoriile si ambalajul

Cele mai citite articole

O pereche autentica de ochelari de soare ar trebui sa vina ambalata in mod corespunzator, iar pe acest ambalaj ar trebui sa gasesti informatii despre produs. De asemenea, inscriptiile prezente pe ramele ochelarilor ar trebui sa fie identice cu cele de pe ambalaj.

Pentru o intretinere corecta, ochelarii vor trebui depozitati intr-un toc, iar acest toc va trebui sa fie inclus in pachet. De multe ori, ochelarii originali sunt insotiti si de alte accesorii, precum saculeti de depozitare, lavete etc. Daca perechea pe care o cumperi nu este ambalata corespunzator sau nu vine cu niciun fel de accesoriu, cel mai probabil este vorba despre o copie.

Logo-ul

Logo-ul este un alt detaliu la care va trebui sa fii atent. Acesta ar trebui sa fie prezent pe bratele ochelarilor sau pe lentile. Verifica site-ul oficial al producatorului si vezi cum ar trebui sa arate acest logo, iar apoi compara-l cu cel de pe perechea ta. Este important sa il analizezi in detaliu, deoarece uneori acesta poate fi reprodus foarte bine. Uneori, poate fi vorba de mici diferente intre copii si original, precum o linie, o diferenta de culoare sau un material diferit.

Unele replici pot fi realizate extrem de bine si pot fi dificil de diferentiat de o pereche de ochelari de soare originala. Chiar daca o verifici atent, poti omite unele detalii si, in cele din urma, sa achizitionezi ochelari falsi, de slaba calitate. O metoda sigura de a evita astfel de neplaceri este sa apelezi la distribuitorii autorizati, care comercializeaza doar produse originale. Cumpara ochelari de soare Prada de pe Lensa.ro sau verifica oferta lor de ochelari de designeri, de unde poti alege o pereche de calitate, care ofera o buna protectie si arata grozav.

Cele mai citite articole